Siirry sisältöön

Kirjastokortti ja lainaaminen

Vaski-kirjastot käytössäsi yhdellä kirjastokortilla

Kirjastokortin saat mistä tahansa Vaski-kirjastoista esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja sitoutumalla kirjaston käyttösääntöihin.  Alle 15-vuotias saa kirjastokortin huoltajan kirjallisella suostumuksella. Sama kirjastokortti käy kaikissa Vaski-kirjastoissa.

Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Pidä myös yhteystietosi ajantasalla. Yhteystietojasi pystyt muokkaamaan myös itse Vaski-verkkokirjastossa (kirjautuneena). Nimenmuutoksen voi tehdä vain kirjastossa.

Tunnusluku

Hankkimalla kirjastokorttiisi tunnusluvun, voit mm.

  • kirjautua omiin tietoihisi verkkokirjastossa
  • asioida omatoimikirjastoissa
  • käyttää lainausautomaatteja ja asiakastietokoneita
  • käyttää e-aineistoja
  • palauttaa aineistoa Paimion kirjaston ulkopalautusluukkuun

Tunnusluku on 4-10 numeron mittainen luku, jonka saat mistä tahansa Vaski-kirjastoista. Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus. Uuden tunnusluvun unohtuneen tilalle saat kirjastosta tai Unohditko tunnuslukusi? -toiminnolla verkkokirjastossa.

Lainaaminen

Paimion kirjastossa käytössäsi on kaksi lainaus-/palautusautomaattia. Henkilökunta opastaa tarvittessa automaattien käytössä. Kirjaston palveluaikoina voit asioida myös kirjaston palvelutiskillä. Lainaamiseen tarvitset aina kirjastokortin. Automaateilla lainaamiseen tarvitset myös tunnusluvun.

Uusiminen

Voit uusia lainasi verkkokirjastossa (kirjautuneena), paikanpäällä kirjastossa tai puhelimitse. Lainan voi uusia viisi kertaa, mikäli siihen ei ole varauksia.

Palauttaminen

Voit palauttaa lainat mihin tahansa Vaski-kirjastoon. Laina-aika päättyy eräpäivänä, kun kirjaston aukioloaika päättyy. Verkkokirjastossa laina-aika päättyy kello 24.00. Myöhästyneistä lainoista kertyy myöhästymismaksua. Maksut voit  maksaa paikan päällä kirjastossa tai verkkokirjastossa verkkomaksuna (kirjautuneena).

Ulkopalautusluukku

Ulkopalautusluukun käyttöön tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun.  Luukkuun jätetyt palautukset kirjautuvat palautuneiksi vasta kirjaston palveluaikana.