Siirry sisältöön

Tilat ja laitteet

Paimion kirjastolla on vuonna 2006 käyttöönotetut valoisat ja avarat tilat Vistantien varrella Paimion keskustassa. Samassa rakennuksessa toimii myös kaupungintalo.

Asiakkaita kirjaston palvelutiskillä.
Kirjaston keskusaukio, jossa siirrettävät matalat hyllyt.

Kirjastosali

Valoisassa kirjastosalissa sijaitsee suurin osa kirjaston lainattavasta aineistosta. Kirjastosalin keskiosassa olevat matalat siirrettävät hyllyt mahdollistavat pienimuotoisten tilaisuuksien järjestämisen kirjastossa.

Asiakkaat selailevat lehtiä lehtisalissa.

Lehtisali

Kirjaston lehtisalista löydät kotimaisia sanoma- ja aikakausilehtiä, joita voi lukea rauhassa lehtisalin lukupisteissä. Aikakauslehdet ovat myös lainattavissa, uusinta numeroa lukuun ottamatta.
Lehtisalin e-lukupisteillä pääset tutustumaan laajaan valikoimaan sähköisiä lehtiä: kotimaisista maakunta- ja paikallislehdistä ulkomaisiin sanoma- ja aikakauslehtiin. E-lehtiä pääset lukemaan myös muilta kirjaston työasemilta sekä langattoman verkon (Paimio-Guest) kautta esimerkiksi omalla mobiililaitteellasi.

Lisätietoja Vaskin e-aineistoista
Asiakkaat seilailevat kotiseutukokoelman aineistoa.

Lukusali

Kirjaston rauhallisessa ja viihtyisässä lukusalissa on 15 lukupistettä. Lisäksi lukusalista löytyy kirjaston kotiseutukokoelma.

Lisätietoja kotiseutukokoelmasta
Kirjaston nuorten parvi.

Nuorten parvi - NuPa

Nuorten käytössä on nuorten parvi – NuPa. Pyydä lupa parven käyttöön palveluaikoina henkilökunnalta. Omatoimiaikana parvi on suljettu.

Kirjaston satunurkkaus.

Satunurkkaus

Satunurkkauksessa lapset pääsevät nauttimaan kiehtovista tarinoista ja mukavasta yhdessäolosta. Suosittuja satutunteja järjestetään säännöllisesti ja mukaan ovat tervetulleita kaikki lapset. Satutuntien ajankohdat voit tarkastaa kirjaston etusivulta löytyvästä tapahtumakalenterista.

Asiakas käyttää tietokonetta Tietotorilla.

Tietotori

Tietotorilla on kaksi tietokonetta, joissa on internet-yhteys, yleisimmät toimisto-ohjelmat ja tulostusmahdollisuus. Tietokoneille kirjaudutaan kirjastokortilla ja siihen liitetyllä tunnusluvulla.

Laitteet

 • Kirjastosalissa on asiakkaiden käytössä kopiokone/tulostin/skanneri. Koneella voit ottaa mustavalkoisia ja värillisiä A4 tai A3 kopioita/tulosteita. Tietotorilla on käytössä mustavalkoinen A4-tulostin.

  Paimion kirjaston kopio- ja tulostehinnat

  Itsepalvelukopiot ja -tulosteet (A4, A3):

  Omalle paperille maksutonta. Palveluaikoina paperia voi tarvittaessa ostaa asiakaspalvelusta
  (A4 0,20 e / kpl, A3 0,40 e / kpl).

  Palvelukopiot ja -tulosteet:

  A4 1 e / kpl (mv), 2 e / kpl (väri)
  A3 2 e / kpl (mv), 4 e / kpl (väri)
  Paimiolaisten yhdistysten alennus palvelukopiosta 50 %.

  Skannaus:

  Skannaaminen sähköpostiin tai muistitikulle on maksutonta.

 • Kirjastossa on kaksi automaattia, joilla sekä lainaat että palautat aineiston kätevästi itse. Henkilökunta opastaa automaattien käytössä palveluaikoina.

  Automaatilla lainaaminen

  Automaatilla lainaamiseen tarvitset kirjastokortin ja siihen liitetyn tunnusluvun. Tunnusluku on sama, jota käytetään esimerkiksi verkkokirjastossa tai omatoimiaikana sisäänkirjautumiseen. Seuraa automaatin ohjeita. Laske lainasi aina kokonaan lukijalevyn päälle, että automaatti ehtii poistaa myös hälytyksen.

  Automaatilla palauttaminen

  Automaatilla palauttamiseen et tarvitse kirjastokorttia. Muista palauttaa lainat, ennen kuin laitat palautukset niille varattuihin hyllyihin. Varattu aineisto laitetaan niille varattuun laatikkoon.

 • Kirjastossa asiakkaiden käytössä on neljä hakukonetta, joilla voit selata Vaski-verkkokirjastoa. Lisäksi lehtisalissa on koneita sähköisten lehtien lukemista varten.

  Asiakkaiden käytössä on myös tietokoneita (kirjautuminen kirjastokortilla ja tunnusluvulla), joilla on internet-yhteys, yleisimmät toimisto-ohjelmat ja tulostusmahdollisuus.

  • 2 tietokonetta aikuisten osastolla yli 16-vuotiaille
  • 2 tietokonetta Tietotorilla yli 16-vuotiaille
  • 2 tietokonetta lasten ja nuorten osastolla 7-15 -vuotiaille
 • Kuva kirjaston ulkopalautusluukusta.
  Ulkopalautusluukku on kirjaston pääsisäänkäynnin puolella, lehtisalin kohdalla ulkoseinässä. Palautusluukkuun voit palauttaa Vaski-kirjastojen aineistoa. Palautusluukku on käytössä klo 6-24 (kirjastokortilla ja tunnusluvulla).

  Ulkopalautusluukun käyttöohje

  Luukun avaamiseen tarvitset kirjastokortin ja korttiin liitetyn tunnusluvun. Aseta kirjastokortti punaisen säteen alle ja syötä tunnusluku numeronäppäimillä. Näppäimistön yläreunan punaisen valon vaihtuessa vihreäksi voit avata luukun ja palauttaa aineiston.

  Luukkuun jätetyt palautukset kirjautuvat palautuneiksi vasta kirjaston palveluaikana. Ulkopalautusluukku sulkeutuu automaattisesti, jos se on täynnä.

  HUOM! Omatoimiaikana aineisto kannattaa palauttaa kirjaston sisällä olevalla palautusautomaatilla. Automaatilla palautettu aineisto kirjautuu samantien palautuneeksi eikä ajoissa palautetusta aineistosta kerry maksuja.