Siirry sisältöön

Kulttuuri

Paimio tarjoaa niin kaupunkilaisille kuin vierailijoille monipuolisia kulttuurielämyksiä esihistoriakohteista erilaisiin kulttuuritapahtumiin.

Annika Mutila Dance Schoolin tanssiesitys Museomäen esiintymislavalla. Tustalla häämöttää kotiseutumuseon riihi

Kulttuuria tuotetaan Paimiossa kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi sekä kaupungin että yhdistysten ja yksittäisten taiteilijoiden voimin. Monipuolisen museokentän tarjonnasta voit lukea omasta Museot-osioista. Pitäjän rikas menneisyys – niin esihistoria kuin historiallinen aika – esitellään tiiviisti Paimion historia -sivulla.

Säännöllisesti järjestettävistä kulttuuritapahtumista löydät tietoa Kulttuuritapahtumat -osiosta ja ajankohtaiset tapahtumat Tapahtumakalenterista.

The prize of the Paimio's most beautiful backyard competition

Pihakulttuurin vaalimista ja tukea opiskeluun

Kulttuuripalvelut hallinnoi Mauri Perkonojan lahjoitusrahastoa, jonka tuottoa tulee rahaston sääntöjen mukaan käyttää mm pihakulttuurin sekä yleisen luonnonsuojelun ja maisemanhoidon vaalimiseen. Kaupungin sivistys- ja vapaa-aikalautakunta onkin vuodesta 2012 alkaen järjestänyt parillisina vuosina Paimion kaunein kotipiha-kilpailun. Rahastosta on annettu myös vähävaraisille paimiolaisopiskelijoille opiskelustipendejä sekä taidestipendejä.