Siirry sisältöön

Sosiaali ja terveys

Vuoden 2023 alusta alkaen paimiolaisille sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha.

Vuoden 2023 alkaen paimiolaisten sosiaali- ja terveyspalveluista (mukaan lukien koulujen ja esiopetuksen oppilashuolt0) sekä pelastuspalveluista vastaa Varsinais-Suomen hyvinvointialue Varha.

Hyvinvointialueen verkkopalvelu avautui joulukuun puolivälissä. Sivusto on alkuvaiheessa vielä hyvin suppea, mutta sivusto ja sieltä löytyvät palvelutiedot täydentyvät koko ajan. Jotta paimiolaiset saisivat tietoa oman kaupungin alueella saatavista sote-palveluista, päivitetään sekä kaupungin verkkosivujen Sosiaali ja terveys -osiota että Paimion-Sauvon terveyskeskuksen verkkosivuja aktiivisesti vielä vuoden 2023 ajan.

Palvelut eivät kuitenkaan Paimiosta siirry minnekään vuodenvaihteessa ja yhteistiedoissakaan ei tapahdu suuria muutoksia. Keskeiset asiointipuhelinnumerot löytyvät Varhan asiointinumerot -sivulta. Paimiossa toimivien Varhan työntekijöiden ja palveluiden puhelinkeskuksena toimii terveyskeskuksen keskus numerossa 02 474 6200.

Joitakin sote-palveluita jää myös Paimion hoidettavaksi. Niistä löydät tietoa Hyvinvointialuemuutos & palvelut paimiolaisille -sivulta.

Sydämenmuotoinen Varsinais-Suomen Hyvinvointialueen tunnus. Sydämen sisällä 8 eri ihmisen kuvat.

Varsinais-Suomen Hyvinvointialue

Varsinais-Suomen Hyvinvointialue eli Varha on aloittanut toimintansa 1.1.2023, jonka jälkeen sinun sote- ja pelastuspalveluistasi huolehtii siis maakunnallinen hyvinvointialue.

Hyvinvointialueen verkkopalvelu löytyy osoitteesta varha.fi.

Hyvinvointialueen tunnusvärit ovat violetti ja turkoosi. Niillä halutaan viestiä luotettavuutta, turvallisuutta sekä Varsinais-Suomen merellisyyttä. Värien käytössä huomioidaan selkeys ja saavutettavuus. Ilme on suunniteltu yhteistyössä markkinointiviestintätoimisto Briiffin kanssa.

Logona on kahdesta tavusta koostuva hyvinvointialueen nimilyhenne, Varha. Virallisissa yhteyksissä käytetään aina hyvinvointialueen virallista nimeä Varsinais-Suomen hyvinvointialue.