Siirry sisältöön

Evakon kyynel

Suurmusikaali Evakon kyynel on fiktiivinen tarina karjalaisperheen matkasta Johanneksesta Paimioon, Varsinais-Suomeen jatkosodan aikana. Erityisen näytelmästä tekee se, että tarina kerrotaan lasten, nuorten ja äitien näkökulmasta. Heidän ihmissuhteistaan, kokemuksistaan sekä elämän vaikeista käännekohdista, joita karjalaiset kohtasivat matkansa varrella sekä päätepysäkillä sopeutuessaan yhteiseloon varsinaissuomalaisten kanssa. VIERAILUESITYKSET PAIMION KESÄTEATTERISSA su 14.8.2022 klo 13.00 pe 19.8.2022 klo 18.00 la 20.8.2022 klo 13.00

Ajankohta:
14.8.2022 klo 13:00–20.8.2022 klo 13:00

Sijainti:
Paimion kesäteatteri, Museomäki.
Sähköyhtiöntie 198, 21530 Paimio

Lisätiedot:
044-9353 848 / musicalcrewmode@gmail.com

Järjestäjä:
Musical Crew MODE

Linkki tapahtuman sivulle

Musical Crew Mode esittää riipaisevan suurmusikaalin
EVAKON KYYNEL

Nyt on viimeiset mahdollisuudet nähdä sydämet valloittanut Evakon kyynel -suurmusikaali. Musical Crew Moden tuottama kiertue huipentuu Paimion kesäteatterin kolmeen vierailuesitykseen elokuussa 2022. Tätä riipaisevan ajankohtaista näytelmää on esitetty täysille katsomoille Turussa, Raisiossa, Järvenpäässä, Kangasalla ja Salossa.

Suurmusikaali Evakon kyynel on fiktiivinen tarina karjalaisperheen matkasta Johanneksesta Paimioon, Varsinais-Suomeen jatkosodan aikana. Erityisen näytelmästä tekee se, että tarina kerrotaan lasten, nuorten ja äitien näkökulmasta. Heidän ihmissuhteistaan, kokemuksistaan sekä elämän vaikeista käännekohdista, joita karjalaiset kohtasivat matkansa varrella sekä päätepysäkillä sopeutuessaan yhteiseloon varsinaissuomalaisten kanssa. Näytelmässä hävityksen ja menetysten keskellä korostuu kuitenkin lasten uskomaton taito löytää hetkestä kauneus ja kyky katsoa eteenpäin.

Esitys sisältää näyttäviä musiikkinumeroita sekä tunteikkaita kohtauksia. Näytelmässä on mukana 30 näyttelijää, ikähaarukalta 6-vuotiaasta vaariin. Näyttelijät ovat Paimiosta, Turusta, Salosta, Littoisista ja jopa pääkaupunkiseudulta. Näytelmän taustalta löytyy kolme lahjakasta nuorta aikuista. Käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaavat 20-vuotias Martta Entonen ja 18-vuotias Esteri Seppälä. Musiikin on säveltänyt ja sovittanut 20-vuotias Petra Myllyperkiö. Näytelmä on lähes läpisävelletty.
Näytelmän tuottaa Musical Crew MODE, joka on yllä mainittujen nuorten aikuisten perustama yhdistys.

Evakon kyynel -musikaali ensiesitettiin jo vuonna 2019, kun se vieraili Paimion kesäteatterissa. Uusittu versio musikaalista ensiesitettiin marraskuussa 2021. Sittemmin produktio on vieraillut Turussa, Raisiossa, Kangasalla, Järvenpäässä ja Salossa. Kaikissa esityksissä työryhmä on yllättynyt, miten voimakkaan kokemuksen näytelmä antaa katsojille. Myös Ukrainan sota on tuonut aivan uuden ulottuvuuden näytelmään sekä työryhmälle että katsojille. Katsomossa on ollut myös joka kerta henkilöitä, jotka olivat itse kokeneet lapsena evakkomatkan.

Näytelmä osuu johonkin sellaiseen kansalliseen kipupisteeseen, josta on vaiettu ja jonka puhdistavat kyyneleet valuvat katsojien poskille esityksessä.

ESITYKSET:
su 14.8.2022 klo 13.00
pe 19.8.2022 klo 18.00
la 20.8.2022 klo 13.00

ESITYSPAIKKA:
Paimion kesäteatteri, Sähköyhtiöntie 198, Paimio

LIPUT 25 € / hlö
LIPPUVARAUKSET:
044-9353 848 / musicalcrewmode@gmail.com
Voit ostaa liput kätevästi myös osoitteesta www.lippu.fi

TYÖRYHMÄ:
Käsikirjoitus ja ohjaus: Martta Entonen ja Esteri Seppälä
Musiikin sävellys ja sovitus: Petra Myllyperkiö
Koreografia ja puvustus: Martta Entonen, Esteri Seppälä ja Petra Myllyperkiö
Taustanauhat: Pasi Ketola
Lavastus: Veikko Entonen
Rekvisiitta: Tarja Entonen
Käsikirjoituksen kääntäminen karjalan murteelle: Marjatta Haltia
Tuotanto: Musical crew MODE

Takaisin tapahtumiin