Siirry sisältöön

Muuttajat

Paimio mahdollistaa sinulle tai perheellesi mutkattoman muuton. Annamme sinulle vastauksia askarruttaviin kysymyksiin ja kerromme Paimion erilaisista mahdollisuuksista.

Asunnon ulko-oven taakse koottuna muuttotavaroita

Tutustu Paimion palveluihin kartalla

Ohita osio
Kartta, johon merkitty paimion palvelut.
Paimion karttapalvelu

Oletko oikeutettu Kelan muuttoavustukseen?

Toimeentulotukea saavat voivat olla oikeutettuja Kelan tarjoamaan 120 tai 180 euron suuruiseen muuttorahaan. Muista tarkistaa Kelan sivuilta oletko oikeutettu muuttorahaan.

Saatat olla oikeutettu palkalliseen muuttovapaaseen

Tunnetko työehtosopimuksesi? Useilla aloilla työehtosopimus määrittelee muuttovapaat. Tyypillisesti muuttovapaata saa yhden päivän verran, ja korkeintaan kerran vuodessa. Tarkista oma työehtosopimuksesi muuttovapaan varalta, yleissitovan työehtosopimuksen löydät Finlexistä.

Postin logo.

Muuttoilmoitus

Tee muuttoilmoitus. Muista myös ilmoittaa uusi osoite työnantajalle, opiskelupaikkaan ja muille sitä tarvitseville. Useat pankit ja operaattorit saavat tiedon suoraan muuttoilmoituksen yhteydessä. Postin sivuilta näet mitkä tahot saavat auttomaattisesti osoitetietosi.

muuttoilmoitus.fi
Kaksi opiskelijaa matkustamassa Fölin bussissa.

Joukkoliikenne

Kesällä 2024 Paimion joukkoliikennepalveluissa tapahtuu suuria muutoksia, kun Paimio 1.7. liittyy Fölin joukkoliikennealueeseen. Se tarkoittaa paimiolaisille edullisempia hintoja, sillä samat lipunhinnat ovat voimassa koko alueella.
Myös mittava pikavuoroliikenne Paimion läpi kulkevalla Valtatie 1:llä antaa hyviä yhteyksiä Turun ja Helsingin suuntaan.

Joukkoliikenne Paimiossa