Siirry sisältöön

Hiekkahelmi

Hiekkahelmi on pohjavesialueen vanhalle hiekkakuopalle rakennettu uimapaikka. Hiekkahelmi sijaitsee 110-tien läheisyydessä.

Hiekkahelmen uimarannalla on laajat hietikot.

Hiekkahelmen uimaranta on suojaisa ja lämmin.

Hiekkahelmi on paimiolaisten auringonpalvojien ja uimareiden suosima uimapaikka, joka sijaitsee 110-tien läheisyydessä osoitteessa Hiekkahelmentie 41. Aivan lammen viereiselle pysäköintialueelle on helppoa saapua autolla. Paikalle voi myös kävellä esimerkiksi Paimion polkua pitkin.

Hiekkahelmi on rakennettu pohjavesialueelle, vanhalle hiekkakuopalle. Suurin osa rantavyöhykkeestä on hiekkarantaa ja osa metsää. Lampi on syvimmillään noin neljä metriä syvä.

Lammen läheisyydestä löydät kaksi WC:tä, nuotiopaikan, puuvajan ja pukukopin. Lisäksi rannalla ovat laituri, ilmoitustaulu, pelastusvälineet, hiekkalaatikko, rantapallokenttä sekä jäteastioita.

Jos olet liikuntarajoitteinen, niin myös sinulla on mahdollisuus esteettömästi nauttia uimisesta Hiekkahelmessä. Esteettömän uimarannan keskeisin elementti on veteenmenoluiska, jota myöden voi kulkea veteen kaiteesta tukea ottaen, tai vaikka pyörätuolilla. Kun saavut esteettömälle uimarannalle, voit pysäköidä auton rannan läheisyydessä olevalle omalle pysäköintialueelle. Asfaltoitua ja osin kaiteilla reunustettua käytävää pitkin pääset liikkumaan pukukopille, vessaan ja nuotiopaikalle piknikpöytineen sekä tietysti veteen.

Noudatathan alueella Hiekkahelmen järjestyssääntöjä, jotka löytyvät rannan ilmoitustaululta. Tupakoi ainoastaan osoitetulla tupakointipaikalla.

Käyntiosoitteet

Valtatie 589
21530 Paimio

Aukioloajat

Aina avoinna (24/7).

Muut yhteystiedot

Puhelinnumero

+358 24745293 , Viheraluemestari , Maksullinen

Aiheeseen liittyvät palvelut

Hiekkahelmi

Hiekkahelmi on pohjavesialueen vanhalle hiekkakuopalle rakennettu uimapaikka. Hiekkahelmi sijaitsee 110-tien läheisyydessä.