Siirry sisältöön

Lotta Säilä

alumni

toukokuu 2023

Hei

Olen Lotta, 25-vuotias, Pailusta seitsemän vuotta sitten valmistunut alumni. Seitsemään vuoteen on mahtunut paljon, muun muassa välivuosi, jolloin työskentelin Paimiolaisessa tuotantofirmassa, sekä kuusi vuotta aktiivista opiskelijaelämää Turun yliopistossa. Opintojen aikana olen ollut töissä kaupassa, jotta opiskelijabudjetti vähän kasvaisi. Olen juuri valmistunut Englannin kielen Filosofian maisteriksi, eli lukeudun nyt myös yliopiston alumniksi. Suoritin opintojeni aikana opettajan pedagogiset opinnot, ja olen jo tehnyt lyhyempiä ja pidempiä sijaisuuksia muun muassa täällä Pailussa ja muissa Turun alueen kouluissa. Pailuun on aina kiva palata.

Olen opettajuuden lisäksi kiinnostunut oppimateriaalityöstä ja yliopiston kontaktien kautta olenkin päässyt tekemään freelancerina töitä oppikirjakustantamolle. Vakituinen työelämä minua ei vielä kutsu, muutan tulevana syksynä Australiaan reppureissaamaan tavoitteena syventää vielä käytännön englannin taitojani, nähdä maata ja astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Saa nähdä mitä se tuo tullessaan tulevaisuuden uraa ja elämää ajatellen!

Opintoni

Opiskelin Englannin kielen kandidaatti ja maisteriohjelmissa Turun yliopistossa vuosina 2017-2023.

Urapolkuni

Olin välivuotenani töissä Paimiolaisessa mehutuotantofirmassa ja tein joitain töitä vielä myös Paimion seurakunnalla. Ensimmäisten kesien aikana olin töissä mansikanmyyjänä Turun torilla jo lukioaikana tutuksi tulleelle tilalle. Toisena opiskeluvuonnani hain ja sain kesätöitä Lidlistä, joka johti opiskeluiden ohella tehtävään työhön myös lukukausien ajaksi. Olen tehnyt myös pidempiä ja lyhyempiä englannin kielen opettajan sijaisuuksia Varsinais-Suomen alueella. Kaikki näistä olen saanut kontaktien kautta. Toimin myös Freelancerina Edita-oppikirjakustantamolle.

Opinnot ovat mahdollistaneet sijaisuuksien sekä oppikirjakustantamotöiden tekemisen.

Työllistyminen

Opintoihini liittymättömien töiden suhteen koen, että olen ollut oikeassa ajassa oikeaan aikaan, ja se on helpottanut työllistymistäni. Olen myös ollut motivoitunut saamaan töitä (milloin mitäkin) ja tämä on mielestäni ollut avainasemassa työhaastatteluissa onnistumiseen ja työpaikan saamiseen.

Opintoihin liittyvien töiden suhteen, olen saanut paljon mahdollisuuksia kontakteillani. Vanhojen opettajien, perhetuttujen ja ystävien kautta olen päässyt kokeilemaan opettamista eri asteilla ja erilaisissa koululaitoksissa. Myös oppikirjakustantamo työ osui kohdalleni yliopistokontaktien avulla. Rohkaisen siis verkostoitumaan!

Viestini lukiolaisille

Ole avoin uusille haasteille/mahdollisuuksille työelämässä. Verkostoidu, luo kontakteja ja ystävysty ihmisten kanssa, siitä voi olla apua tulevaisuuden työelämässä!