Siirry sisältöön

Valmistuneille

Ylioppilaslakki.

Hei Paimion lukion alumni, 

Valmistumisestasi Paimion lukiosta on saattanut vierähtää muutama kuukausi tai vuosia. Olisi hienoa kuulla minne elämä on sinua kuljettanut. Oletko päässyt opiskelemaan tai oletko jo valmistunut ja siirtynyt työelämään? Järjestämme lukiolla vuosittain erilaisia tapahtumia, joihin olet lämpimästi tervetullut kertomaan nykyisille lukiolaisille opiskelu- ja urapolustasi. Alumnien omakohtaiset kokemukset ovat parhaita mahdollisia esimerkkejä heille, jotka vielä pohtivat omaa tulevaisuuttaan. 

Osa teistä valmistuneista saattaa viettää parhaillaan välivuotta. Tilastojen mukaan noin kaksi kolmesta lukion päättävästä opiskelijasta ei jatka suoraan opintoja vaan viettää välivuoden tai useamman. Yhtä oikeaa tapaa viettää välivuotta ei ole. Yksi haluaa hengähdystauon ennen varsinaisten opintojen aloittamista, toinen jäi ilman unelmiensa opiskelupaikkaa ja kolmas haluaa kerätä työkokemusta ja rahaa. Neljännelle tulee puolikas välivuosi armeijan tai siviilipalveluksen suorittamisen molemmin puolin, viides korottaa ylioppilastutkinnon arvosanoja ja opiskelee samalla avoimessa ammattikorkeakoulussa tai avoimessa yliopistossa jne.

Lukiolaisen jälkiohjaus on lakisääteinen oikeus. Sinulla on oikeus saada ohjausta vuoden ajan valmistumisesta omasta lukiostasi – siis myös välivuoden suunnitteluun.  Ota yhteyttä minuun joko puhelimitse tai sähköpostitse ja sovitaan tapaaminen joko lukiolle tai etäyhteyksien avulla. Olemme koonneet Paimion lukiosta valmistuneiden opiskelu- ja uratarinoita, joista voit saada inspiraatiota oman tulevaisuutesi suunnitteluun. Voit tämän lomakkeen  kautta kertoa oman tarinasi ja/tai ilmoittautua mukaan alumneille suunnattuun ohjelmaan. 

Kannattaa myös tutustua valivuosi.net -sivustoon, josta voit löytää paljon ideoita välivuoden suunnitteluun omatoimisesti. Sivusto on tehty Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa Breakin Good – hyvästä laadukkaammaksi ohjaukseksi. 

Terveisin,
Hanna-Kaisa Hietajärvi
Paimion lukion opinto-ohjaaja
hanna-kaisa.hietajarvi@paimio.fi
puh. 050 313 6050