Siirry sisältöön

Odenthal

Odenthal

Paimion kaupungilla on Saksassa pitkäaikainen ystävyyskaupunki Odenthal, joka sijaitsee lähellä Kölnin ja Bonnin kaupunkeja. Paimion lukio tekee tiivistä yhteistyötä Odenthalin kaupungin, Gymnasium Odenthalin sekä Odenthalissa toimivan FinnFriends-yhdistyksen kanssa. Lukion yhteistyö on sisältänyt viikon pituisia opiskelijavaihtoja ja työharjoitteluja sekä Paimiossa että Odenthalissa.

Opiskelijavaihtojen myötä opiskelijat pääsevät tutustumaan uuteen kulttuuriin ja kieleen. Vaihtoviikko asutaan saksalaisessa perheessä ja opiskelijat pääsevät näkemään, miten saksalaiset nuoret asuvat, millaista koulua he käyvät sekä miten he viettävät vapaa-aikaansa. Vastaavasti Paimiossa opiskelijat majoittavat vastavierailulle tulleet opiskelijat ja tutustuttavat heitä suomalaiseen kouluun, kulttuuriin sekä tavalliseen arkeen. Toiminta mahdollistaa nuorille uusien ystävyyssuhteiden luomisen, kielitaidon kehittymisen sekä kansainvälisyyteen kasvamisen.

Työelämään tutustumisessa Paimion lukion opiskelijoilla on mahdollisuus päästä viikoksi töihin Odenthalissa tai sen ympäristössä sijaitseviin yrityksiin. Työpaikkoja on ollut tarjolla esim. vakuutusyhtiössä, kaupassa, maatilalla, ravintolassa, hotellissa yms. TET-jakson aikana opiskelijat pääsevät tutustumaan monipuolisesti yrityksen työtehtäviin, kartuttavat kielitaitojaan, mutta myös vapaa-ajan kokemukset ovat tärkeitä. Vapaa-ajalla harjoittelijat ovat tutustuneet esim. erilaisiin kaupunkikohteisiin kuten Kölniin ja Düsseldorfiin.