Siirry sisältöön

Vähäjokipolku

Vähäjokipolku on lähes 1,5 km mittainen osin jyrkästi kumpuileva murskepintainen reitti 10 km pitkän Vähäjoen varrella. Polku avattiin käyttöön syksyllä 2019.

Vähäjoen Kohiseva -niminen koskipaikka, jonka äärellä on myös piknikpöytä eväshetkiä varten.

Vähäjokipolku

Ulkoilupolun suunnittelu alkoi vuonna 2015, jolloin Paimion kaupunki laati asemakaavaa ostamalleen maa-alueelle Vähäjokilaaksossa. Uuden polun suunnitteli Frédéric Tranchand. Rahoitukseen kaupunki sai avustusta EU:n maaseuturahastosta ja Varsin Hyvä ry Leader-ryhmältä. Kokonaisbudjetti oli noin 90 000€. Ulkoilureitin rakentaminen aloitettiin helmikuussa 2019. Vähäjokipolun rakentaminen valittiin Paimiossa vuoden liikuntateoksi 2019.
Polku on valaistu ja sen varrella on alueen luonnosta ja historiasta kertovia opastauluja sekä levähdykseen tarkoitettuja penkkejä, joista yhden on lahjoittanut Amomatic, joka aloitti toimintansa (nimellä Vähäsillan Paja) reitin varrella yli sata vuotta sitten vuonna 1919.
Opastaulujen tekstisisällöstä on vastannut Satu Närhi, taitosta Johanna Marttila ja ne on valmistettu Ekokilpi-yrityksessä. Opastauluista yksi valottaa alueen luontoa, toinen Suomen Saviteollisuus Oy:n historiaa ja kolmas Vähäsillan Pajan historiaa.
Kohiseva on koski, jonka rannalle pääsee rakennettua siltaa pitkin.
Vähäjokipolun varrella on kaunis koski, nimeltään Kohiseva. Kosken rannalla on piknik -paikka, jonne pääsee siltaa pitkin.

Vähäjokipolku on kokonaisuudessaan kaunis. Rehevässä jokilaaksossa kulkiessaan näkee monipuolisia maisemia. Erityisesti keväisin myös äänimaisema on hieno, kun joen kohina ja lintujen laulu täyttävät ilman.

Ulkoilupolku on murskepintainen, joten se on helppokulkuinen. Muutaman jyrkän mäen vuoksi se ei kuitenkaan ole täysin esteetön reitti. Polulta ei pääse eksymään, mutta se on silti merkitty sini-valko-vihrein Tammireitistön tunnuksin.

Talvisin Vähäjokipolkua ylläpidetään talvikävelyreittinä auraamalla ja hiekoittamalla kaupungin toimesta.

 

Vähäjokipolun varteen on asennettu useita levähdyspenkkejä.
Levähdyspaikka Vähäjokipolun varrella näköalapaikalla.

Vähäjokipolun kartta

Kartta Vähäjokipoluista ja sen keskeisistä palveluista.

Yhteystiedot

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)

Ulkoilureittien tapahtumat