Siirry sisältöön

Maastopyöräily

Paimiossa on hienot mahdollisuudet maastopyöräilylle. Tarjolla on merkittyjä reittejä sekä mahtavat maastot seikkailunhaluisille. Kuva: Jarmo Fredriksson

Kaksi maastopyöräilijää Helmi MTB -reitillä. Kuva: Jarmo Fredriksson

Paimion maastopyöräilyreitit

Reittien virallisena lähtöpaikkana toimii Hiekkahelmen pysäköintialue. Lähtöpaikan läheisyydestä löydät palveluja, kuten WC, uimaranta, nuotiopaikka ja roska-astiat. Talvisin reittejä hoidetaan talvipyöräilyreitteinä tamppaamalla. Työstä vastaavat paikalliset talkoolaiset vapaaehtoisvoimin. Lisätietoa talvipyöräilystä.

Noudatathan reiteille annettuja ohjeita ja sääntöjä.

 • Nuolet ilmaisevat pakollisen kiertosuunnan.
 • Jokainen ajaa reiteillä omalla vastuullaan.
 • Helmi MTB -reitistö on rakennettu erityisesti maastopyöräilykäyttöön, mutta sitä saavat myös muut jalan liikkuvat käyttää. Huomioi muut liikkujat.
 • Noudata varovaisuutta ylittäessäsi muita reittejä ja kulkuväyliä.
 • Reittien ja niiden rakenteiden muokkaaminen on kielletty.
 • Paimion polku -reitin osalta 110-tien eteläpuolisella osuudella on sähköavusteisuus kielletty reitin sopimuksen mukaan.

  Ilmakuva, jossa näkyy Hiekkahelmen aluetta Helmi MTB -maastopyöräilyreitistön avakaispäivänä.
  Helmi MTB -maastopyöräilyreitistö on rakennettu Mäntyrinteen entiselle soranottoalueelle sekä lähialueen kalliomaastoihin. kuvan on ottanut Harri Urho reitistön avajaispäivänä 21.5.2022.

Reitit

 • Helmi MTB on 21.5.2022 avattu uusi maastopyöräilyreitistö. Ensimmäisessä vaiheessa käyttöön tulevat 6 km vaativa ja  3 km helpompi reitti, sekä lyhyt n. 300 m pitkä rata.

  Helmi MTB -kartta PDF-tiedostona.

  6 km vaativa (Punainen)

  Reitti on erittäin vaihteleva niin maastoltaan kuin teknisiltä haasteiltaan ja maisemat ovat upeat. Entinen Mäntyrinteen hiekanottoalue tarjoaa vauhdikasta menoa ja myös hyppyreitä ja bermejä. Kallioalueilla on nousuja ja laskuja, jyrkkää, loivaa ja kaikkea siltä väliltä. Teknisyyttä on siis luvassa, joten reittiä suositellaan kokeneemmille ajajille.

  3 km keskivaikea (sininen)

  Reitti on lähes kokonaan vanhalla hiekanottoalueella, joten pinnaltaan se on mukavan ajettava. Nousuja ja laskuja on melko vähän, joten ehdit myös katsomaan maisemia, joita tarjoavat mm. lukuisat lammet. Tälle reitille voi hyvillä mielin lähteä hieman kokemattomampi kuski, tai vauhtia ja helppoutta kaipaava kokeneempi ajaja.

  300 m rata (pinkki)

  Tämä lyhyt reitti on suunniteltu ajoharjoitteluun ja hauskanpitoon. Startti ja maali ovat aivan Hiekkahelmen parkkipaikan kupeessa.

  Maastopyöräilijöitä Helmi MTB -reitillä
  Kuva: Jarmo Fredriksson
 • Reitin kokonaispituus on 18 km, josta Hiekkahelmestä lähtemällä voi tehdä n. 10 km etapin. Reitti on erittäin vaativa. Huomaathan, että sähköavusteisuus on reitin sopimuksen mukaan kielletty. Suurin osa reitistä on yksityisellä maalla. Reitti on merkitty sini-valko-vihrein tunnuksin.

  Lisätietoa Paimion polusta.

 • Lampipolku on n. 2,5 km pitkä helpohko reitti. Reitti on merkitty turkoosein tunnuksin.

  Lisätietoa Lampipolusta.

Reitit Paimion karttapalvelussa

Ohita osio

Yhteystiedot

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)

Maastopyöräilyreittien tapahtumat