Siirry sisältöön

Paimion polku

Paimion polku on kokonaisuudessaan 18 km mittainen retkeilyreitti, josta on mahdollisuus valita myös lyhyempiä etappeja.

Metsämaisemaa Paimion polun varrelta

Metsämaisemaa Paimion polun varrelta

Paimion polku kulkee suurelta osin metsässä

Kallioita, lampia, metsää ja maalaismaisemaa.

Paimion polku tarjoaa niitä kaikkia, joten se toimii kattavana läpileikkauksena paimiolaiseen ympäristöön. Maisemat vaihtuvat nopeasti ja matka säilyy mielenkiintoisena. Korkealta mäen laelta näet kauas Paimionlahdelle asti.

Paimion polulla on pitkospuita helpottamassa kulkua.

Jalkaisin tai maastopyörällä.

Reitin lähtöpisteitä on useita. Jos haluat kiertää koko 18 km matkan, kannattaa startata Paimion Urheilupuistosta. Tällöin reitin alku ja loppu ovat Rivonmäenreitin kuntorataa pitkin. Urheilupuistosta lähtiessä on mahdollisuus oikaista kolmestakin kohdasta. Hiekkahelmi on paras lähtöpaikka, kun sinulle riittää noin 10 km matka ja haluat parhaan luontoelämyksen.

Paimion polkua voit kiertää jalkaisin tai maastopyörällä. 110 -tien eteläpuolinen osuus on osittain hyvin vaativaa pyöräilylle. Sähköavusteiset pyörät eivät ole tällä osuudella sallittuja Hiekkahelmestä eteenpäin.

Paimion polku on merkitty selkein opastein.

Opasteita ja rakenteita

Paimion polku on merkitty selkein ja runsain opastein, joten oikealla reitillä on helppo pysyä. Matkan varrella on useita portaita, siltoja ja pitkoksia helpottamassa kulkemista.

Paimion polku on rakennettu talkootyönä

Talkootyötä

Paimion polku on perustettu vuonna 1970. Polun 50 -vuotis-juhlia vietettiin syksyllä 2020 jokavuotisessa Paimion polku -tapahtumassa. Samalla polku avattiin kokonaan uudestaan suunnitellulle, ja suurelta osin myös rakennetulle reitilleen. Rakentamisesta suurin osa on tehty vapaaehtoisvoimin talkootyönä. Kaikkiaan työtä tehtiin noin 500 tuntia. Talkoolaiset koostuivat mm. paikallisista polkujuoksijoista, maastopyöräilijöista ja suunnistajista. Paimion polku kulkee monin paikoin yksityisellä maalla, johon paikalliset maanomistajat antoivat luvan. Reittilinjauksen on suunnitellut Jukka Oksa.

Yhteystiedot

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)

Ulkoilureittien tapahtumat