Siirry sisältöön

Paimio Disc Golf Park

Paimio Disc Golf Park, eli tuttavallisemmin frisbeegolfpuisto koostuu 18 -väyläisestä frisbeegolfradasta sekä 6 -väyläisestä multigolfradasta.

Paimion frisbeegolfradan ratakartta

Huippusuosittu frisbeegolf

Frisbeegolfin suosio on kasvanut Suomessa hurjasti viime vuosina. Se on näkynyt myös Paimiossa harrastajamäärien kasvuna. Siksi Paimiossa onkin panostettu lajiin. Rataa on sekä laajennettu että kunnostettu ja sen myötä Paimioon on myös perustettu lajille oma seura, Paimion Frisbeegolfseura.

Paimion kaupunki rakensi frisbeegolfradan alun perin vuonna 2009. Tämä 9 -väyläinen layout oli kokonaan puistoalueella. Sittemmin rataa on kunnostettu ja myös hieman muunneltu ajan myötä. 2019 alueelle valmistui 6 -väyläinen multigolfrata. Vuonna 2021 frisbeegolfin ympärillä oleva toiminta nousi täysin uudelle tasolle. Rataa laajennettiin 18 -väyläiseksi yhdeksän uuden metsäväylän ansiosta. Suurin osa rakennustöistä tehtiin talkoovoimin. Samana vuonna paikalliset lajin harrastajat päättivät myös perustaa oman frisbeegolfseuran.

Sijainti

Paimio Disc Golf Park sijaitsee Kiusalan puiston ja Varasvuoren metsän alueilla. Pysäköintialueelle pääsee Vähäniituntieltä.

Paimion radat

Frisbeegolf

Paimion 18 -väyläinen frisbeegolfrata tarjoaa haastetta niin aloittelijoille, harrastelijoille kuin ammattilaisille. Radan peliaika on noin 2 tuntia. Radan par on 58 heittoa ja kokonaispituus 1841 metriä. Väylien pituudet vaihtelevat 56 metrin ja 180 metrin välillä. Rata alkaa kuudella puistoväylällä, jonka jälkeen edessä on yhdeksän metsäväylää. Loput 3 väylää ovat jälleen puistoalueella.

Multigolf

Paimion 6 -väyläinen multigolfrata on kokonaan puistoalueella. Multigolfradalla voit pelata frisbeella, jalkapallolla tai puistogolfvälineillä. Multigolf soveltuu myös liikuntarajoitteisille.

Radoilla tulee käyttäytyä kohteliaasti huomioonottaen muut radoilla ja puistossa liikkujat sekä radan läheisyyden asukkaat. Radat ovat vapaasti kaupunkilaisten käytettävissä päivisin klo 8.00-21.00 välisenä aikana.
Ratoja ylläpidetään myös talvisin, joten suosikkilaji onnistuu myös lumiseen aikaan talvifrisbeegolfina.
Paimion liikuntapalvelut järjestää vuosittain kaupunginmestaruuskilpailut paimiossa kirjoilla oleville. Sarjat T/P15, M/N ja M/N45. Lisätietoa tämän linkin kautta.

Paimio Disc Golf Park karttapalvelussa

Pysäköintialue Vähäniituntien varrella.

Ohita osio

Kunnossapito

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)