Siirry sisältöön

MunPaimio-asukasbudjetti

Asukasbudjetti tarkoittaa sitä, että asukkaat suunnittelevat ja päättävät, miten osa kaupungin rahoista käytetään. Paimiossa asukasbudjetointi alkaa vuonna 2024.

Piirroskuvassa paimiolaisia rakennuksia ja teksti Millainen on mun Paimio? Paimion Asukasbudjetti 2024.

Asukasbudjetti on Paimion tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. MunPaimio -asukasbudjetin tavoitteena on lisätä paimiolaisten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä.

Keräsimme kuntalaisilta, paimiolaisilta järjestöiltä ja yrityksiltä sekä Paimiossa asioivilta luovia ja innovatiivisia ideoita, miten voisimme yhdessä rakentaa Paimiosta vielä pikkuisen paremman. Ehdotuksia sai jättää 15.1.-18.2. välisenä aikana.

Huhtikuun alussa oli kahden viikon aikana mahdollista äänestää 17 ehdokkaasta (joita oli kaikkiaan 69) .
Äänestyksen jälkeen toteutusvaiheeseen eteni kaikkiaan 8 hanketta, joista kolme on teknisen toimialan hankkeita. Hyvinvointilautakunnan alaisten toimijoiden alaisista hankkeista toteutusvaiheeseen pääsi 5 hanketta. Lue tarkemmin äänestystuloksesta.

Vuoden 2024 asukasbudjetti on 45 000 euroa, jolla toteutetaan useita ideoita tämän vuoden aikana. Äänestys toteutettiin kahdessa osassa, teknisen toimialan äänestettävä asukasbudjettiosuus 25 000€ ja hyvinvointilautakunnan alaisten palveluiden 20 000€.

Lisätiedot

Näin asukasbudjetti toimii

Vuoden 2024 asukasbudjetti on 45 000 €. Ideoita voidaan toteuttaa useampi, kunhan niiden yhteenlaskettu kustannus on 45 000 euroa. Koko asukasbudjetti on ideoitavana sellaisenaan koko Paimion alueelle ja sillä voidaan toteuttaa äänestyksessä eniten ääniä saaneet ideat, joiden yhteenlaskettu summa mahtuu asukasbudjettiin.

Asukasbudjettia voidaan käyttää monissa erilaisissa tilanteissa, kuten tapahtuman toteuttamisessa, kaupunkiviihtyvyyden edistämisessä aina osallisuuden ja liikunnallisen elämäntavan edistämiseen.

Ideointiin voivat osallistua kaikenikäiset paimiolaiset, järjestöt, yritykset, talkooporukka tai Paimiossa asioivat. Ehdotuksen pitää olla kaikkien käytössä tai avoin tilaisuus. Ehdotuksen pitää olla toteutettavissa vuoden 2024 aikana.

MunPaimio-asukasbudjetti käynnistyy heti alkuvuodesta 2024. Asukasbudjetti etenee vaiheittain aina ideointivaiheesta, ideoiden käsittelyvaiheeseen asiantuntijoiden toimesta, äänestysvaiheeseen parhaiden ja toteuttamiskelpoisten esitysten kesken, voittajan julkaisuun ja huipennuksena ideoiden toteutukseen.

Aikataulu vuonna 2024

1. Ideoiden jättöaika 15.1. – 18.2.
2. Ideoiden käsittely 19.2. – 31.3.
3. Äänestysaika 1.4. – 15.4. Tällöin tuodaan esille myös hankkeen arvioitu (rahallinen) arvo.
4. Julkistus: Huhtikuun loppu
5. Toteutukset: touko – joulukuu 2024