Siirry sisältöön

Ruokapalvelut

Paimion kaupungin ruokapalveluista vastaa ISS Palvelut Oy:n noin 25 henkinen osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö. Päivittäin valmistetaan n. 2 300 lounasateriaa ja asiakkaita palvellaan kaikissa elämänkaaren vaiheissa. Ruokapalvelut toteutetaan Paimion kaupungin asettamien laatuvaatimusten ja kansallisten ravitsemussuositusten mukaisesti.

Ruokalinjasto Vistan koululla.

Ruokapalveluiden esittely

ISS Food Services on Suomen neljänneksi suurin henkilöstöravintola- ja ateriapalvelutoimija. Paimiossa huolehditaan siitä, tarjolla on ravitsevaa ja herkullista ruokaa, joka on suomalaisista raaka-aineista valmistettua ja vastuullisesti tuotettua. Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassa, aina tavarantoimittajien valinnasta ruoan valmistukseen ja hävikin minimointiin. Ravitsemussuositukset ja ympäristövaikutukset huomioidaan aterioiden suunnittelussa ja valmistuksessa.

Suomalainen ruoka tukee samalla suomalaista työtä. Kaikki ruokailijoille tarjottava kala on vastuullisesti kalastettua, liha, maito ja vapaan kananmunat suomalaisia ja leipä on leivottu suomalaisesta viljasta. Tarjonnasta löytyy myös luomua ja Reilun kaupan tuotteita. Tarjottavat ateriat suunnitellaan vastaamaan kunkin ikäkauden mieltymyksiä siten, että ruoalla on myönteinen vaikutus asiakkaiden hyvinvointiin. Ruokalistat suunnitellaan vastamaan ravintosuosituksia.

Ravitsemissuosituksissa korostetaan ruokavalion kokonaisuutta. Tasapainoinen ravintoaineiden saanti, energian saannin ja kulutuksen tasapainottaminen, hiilihydraattien suhteellisen osuuden lisääminen, kovan rasvan ja natriumin saannin vähentäminen sekä alkoholin kulutuksen pitäminen kohtuullisena ovat tavoitteina suomalaisten ravitsemuksen parantamiseksi.

Tavoitteena on myös vastata taloudellisesta ja asiakaslähtöisestä toiminnasta ja sen kehittämisestä yhteistyössä tilaajan, asiakkaiden ja henkilöstöryhmien kanssa.

Ravitsemuspalveluja tuotetaan 3 valmistuskeittiössä ja 12 palvelukeittiössä. Valmistuskeittiöinä toimivat PaltanPadan keittiö, VistanPadan keittiö ja LukionPadan keittiö.