Siirry sisältöön

Ikäihmisten ruokailu

Ruokavalio koostetaan asiakkaille tutuista ruokalajeista ja valmistuksessa otetaan huomioon myös rakenne sekä maustaminen.

Paltanpuiston palvelukeskuksen juhla- ja ruokasali.

Paltanpuiston palvelukeskuksen ruokasali.

ISS Palvelut Oy:n ruokapalvelut huolehtii Paltanpuiston palvelutalon, Tikkalan päivätoimintakeskuksen ateriat sekä Paimion-Sauvon terveyskeskuksen ateriapalveluista.

Asiakkaille toimitetaan aamupala, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala jokaisena päivänä. Päivän ateriakokonaisuudet varmistavat päivittäin asiakkaalle riittävän ja monipuolisen ruokavalion. PaltanPadassa (Paltanpuiston palvelukeskus) myydään lounaita myös talon ulkopuolisille asiakkaille.

Ateriakokonaisuus

Ruokalistan laadinnassa noudatetaan kahta 6 viikon kiertävää ruokalistaa, joissa huomioidaan kunkin vuodenajan tyypilliset ruokalajit ja juhlapyhät sekä otetaan huomioon asiakaskunnan makutottumukset ja ravitsemukselliset erityispiirteet. Ruokavalio koostetaan asiakkaille tutuista ruokalajeista ja valmistuksessa otetaan huomioon myös rakenne sekä maustaminen.

Ateriakokonaisuudet on suunniteltu ruokalistalle niin, että tarvittava energiansaanti varmistuu joka päivä, sillä ravitsemus on osa sairaaloiden ja vanhainkotien kokonaishoitoa. Vaativatkin erityisruokavaliot toteutetaan jokaisella aterialla yksilöllisen asiakastarpeen mukaan.

Asiakkaan kokonaisravitsemuksen turvaamisen kannalta on yhteistyö osastojen henkilökunnan sekä ruokapalveluhenkilöstön kesken ensiarvoisen tärkeää.

Kotiateriapalvelu

Osana kotona asumisen tukemista ISS Palvelut Oy:n ruokapalvelu valmistaa ja toimittaa maittavia kotiaterioita. Ikäihmisten terveyteen ja vireyteen voidaan vaikuttaa täysipainoisella ravitsemuksella. Ruokalistan suunnittelussa otetaan huomioon ikäryhmän mieltymykset ja toiveet.

Ruoan monipuolisuudella on suuri merkitys ihmisen hyvinvoinnille ja jaksamiselle arjen askareissa. Kotiateriapalvelun ateria vastaa keskimäärin yhtä kolmasosaa ikäihmisten päivän suositellusta ravintoaineiden saannista. Erityisruokavaliot huomioidaan yksilöllisesti.

Aterioita valmistetaan ja toimitetaan kotihoidon piirissä oleville sekä muille ateriapalvelua tarvitseville asiakkaille. Katso tarkemmin Kotiateriat-sivulta.

Ikäihmisten mieltymyksiin sopivat maittavat kotiateriat valmistetaan Peimarin keittiössä. Kotiateriaan sisältyy pääruoka lisäkkeineen, salaatti ja jälkiruoka. Keiton kanssa tarjoamme lisäksi aina leivän tai piirakan.
Muistathan, että kotiateria on aina säilytettävä kylmässä alle (+ 6 astetta)!

Paltantie 4
Keittiö: 050 577 4405
paltanpata@iss.fi