Siirry sisältöön

Kouluruokailu

Kouluruokailun keskeisenä tavoitteena on varmistaa nuorten oppilaiden hyvinvointi, terveys sekä vireystaso.

Ruokalinjasto Vistan koululla.

Paimion kaupungin kouluille tuotetaan n. 1700 koululounasta päivittäin.

Koululaisille tarjottu ateria sisältää pääruoan lisäkkeineen, salaatin tai raasteen sekä salaatinkastikkeen, maidon, piimän ja veden, näkkileipää ja kasvispohjaista ravinto-rasvaa. 1-2 kertaa viikossa tarjotaan pehmeää leipää. Vaihtelua kouluruokailuun tuovat erilaiset teemapäivät sekä ruokaperinteeseen kuuluvat juhlapyhät.

Kouluruokailun keskeisenä tavoitteena on varmistaa nuorten oppilaiden hyvinvointi, terveys sekä vireystaso. Rauhallinen ruokahetki hektisen koulupäivän aikana tuo tervetulleen tauon ja lisää tehoa oppimiseen. Koulujen  lounasaterian tarkoituksena on tyydyttää noin kolmasosa päivittäisestä energiantarpeesta. On erittäin tärkeää, että nuori syö koulussa tarjotun täysipainoisen ateriakokonaisuuden.

Kouluruokailun onnistuminen on osa kasvatustehtävää, johon tarvitaan niin opettajien, vanhempien kuin ruokapalveluhenkilöstönkin myötävaikutusta. Erityisruokavalioita noudattavien oppilaiden on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella.

Koululaiset annostelevat itsepalvelulinjastosta ruokansa itse, joten  viimekädessä kouluruokailun ravitsemuksellisten tavoitteiden toteutuminen riippuu siitä, mitä lapsi tai nuori lautaselleen valitsee. Ruokaa saa aina hakea lisää. Kappaletuotteiden määrää/ruokailija voidaan suositella, joissakin poikkeustapauksissa (esim. lihapullat, kalapuikot, nugetit) rajoittaa.

VistanPadassa on tarjolla maksullinen välipala klo 13:00 välitunnilla 4 – 9 luokkien oppilaille. Välipalan tarkoitu

s on tukea oppilaan jaksamista pitkän koulupäivän aikana. Välipala maksetaan 1,50 €:n hintaisella välipalalipulla. Lippuja voi ostaa etukäteen ISS:n verkkokaupasta yksittäin tai 10 kpl sarjassa.  Liput noudetaan VistanPadan ruokasalista oppilaan nimellä. Käytettäessä lipuketta, lippu luovutetaan ruokapalvelun henkilökunnalle. Käteinen raha ja maksukortti eivät käy maksuvälineenä.

Ruokapalvelut tuottaa ISS Palvelut Oy.

Valmistuskeittiöiden yhteystiedot

VistanPata

Vistantie 31-35
050 347 2935
vistanpata@iss.fi

LukionPata

Sähköyhtiöntie 2
050 567 1735
lukionpata@iss.fi