Siirry sisältöön

Veikko Ahvenaisen ja Carina Nordlundin 20-vuotisharmonikkakiertue

Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund esiintyvät Paimion kaupungintalon Paimiosalissa torstaina 20.10. klo 19 yhteisen uransa 20-vuotisjuhlakiertueen konsertissa.

Ajankohta:
20.10.2022 klo 19:00–21:00

Sijainti:
Paimion kaupungintalon Paimiosali
Vistantie 18

Lisätiedot:
050 586 7733

Järjestäjä:
Paimion kulttuuripalvelut, Veikko Ahvenainen ja Paimion opiston harmonikkaryhmä

Carina Nordlund ja Veikko Ahvenainen harmonikkojen kanssa.

Harmonikkalegenda Veikko Ahvenaisen odotettu huippukonsertti kuullaan Paimion kaupungintalon Paimiosalissa torstaina 20.10. Klo 19.00. Tilaisuudessa esiintyvät Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa harmonikkataituri Carina Nordlund ja Paimion opiston harmonikkaryhmä Hannu Virran johdolla. Ohjelmassa kuullaan suosittuja säveliä Sibeliuksesta Säkkijärven polkkaan. Konsertin järjestelyissä on mukana Paimion kulttuuripalvelut.

Vuonna 1985 Veikko esiintyi Örnsköldsvikin harmonikkafestivaaleilla Ruotsissa. Viikon aikana hän opetti ruotsalaisia hanuristeja joista yksi oli 15-vuotias Carina. Vuosien aikana Veikko innosti tyttöä harjoittelemaan lähettäen hänelle maisemakortteja eri puolilta maailmaa. Kului 14 vuotta kunnes he tapasivat jälleen . Tapaaminen johti Veikon säveltämään häämarssiin Björnan kirkossa vuonna 2005. Häiden jälkeen yhteiset kiertueet ovat sujuneet iloisissa merkeissä.

Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta. Ensi levytys oli vuonna 1955 ja tänään hän on maamme eniten levyttä-nyt artisti 1087 levytyksellä. Kansainväliset konserttikiertueet alkoivat 1960-luvulla aina Moskovan Tshaikovskin konserttisalista kuuluisaan Washingtonin Kadetraaliin Yhdysvalloissa. Takana on noin 5000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa.

Kuopion kaupunki on kunnioittanut Veikon elämäntyötä suurella taideteok-sella joka on nähtävänä Kuopion Matkakeskuksessa. Hän on saanut Pro Finlandia-mitalin vuonna 2010 ja kansainvälinen Harmonikkaliitto Cofédération Inter-nationale des Accordéonistes (CIA) on palkinnut hänet arvostetulla Merit Award –palkinnolla vuonna 2020 .

Konsertin väliajalla julkistetaan Veikon ja Carinan uusi O Sole Mio CD-levy. Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja.

Liput 15€ ovelta ennen konserttia (käteismaksu)

Takaisin tapahtumiin