Siirry sisältöön

Turun seudun joukkoliikenne Föli

Turun seudun joukkoliikennealueeseen kuuluvat Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko sekä heinäkuun alusta 2024 alkaen myös Paimio. Heinäkuussa 2024 Paimiosta voi ostaa kerta- ja vuorokausilippuja R-kioskista (Asematie 2). Matkakortteja voi myös ladata R-kioskissa. 4.8. alkaen avautuu Paimion kaupungintalon palvelupiste, josta voi ostaa ja ladata kaikkia Föli-tuotteita.

Fölin keltainen logo.

Fölissä on samat lipunhinnat voimassa koko alueella. Föli vastaa alueen joukkoliikenteen järjestämisestä, suunnittelee aikataulut ja lippujen hinnat.

Paimion kaupungintalon palvelupiste (Vistantie 18) toimii 17.6 alkaen Fölin palvelupisteenä. Heinäkuussa palvelupiste on kiinni ja Föli -lippujen myynti jatkuu kesätauon jälkeen 4.8. Paimion Asematien R-kioski myy Fölin kerta- ja vuorokausilippuja ja lataa matkakortteja.

Lue lisää Fölin joukkoliikenteestä Fölin omalta Paimio-sivulta.

Fölin aikatauluvihkoja.

Aikataulut

Linja 700,701,703-709 – 1.7.2024 alkaen.pdf (foli.fi)
Fölin kesäaikataulut 2024

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen kesäaikataulut ovat voimassa 22.9.2024 saakka. Talviaikataulut tulevat olemaan voimassa 23.9. 2024 – 1.6.2025. Kesäaikataulujen aikataulukirjoja on saatavana kaupungintalon palvelupisteestä ja Paimion Sähkömuseon alakerrasta.

Paimion sisäiset linjat PA1-PA5

Paimion sisäisen palveluliikenteen korvaa Föli-liikenteessä linja PA5 (1.8. alkaen). Paimion sisäiset linjat PA1-PA4 reitit ja aikataulut säilyvät pääosin ennallaan. Linjoja liikennöidään kouluvuoden liikennöinnin aikana arkipäivinä (5.8. alkaen).

 • Keskusta – Oinila – Askala – Keskusta reitti on muutoin samanlainen kuin nykyisin, mutta Oinilan kierros ajetaan myötäpäivään. Linjalle PA1 perustetaan lisäksi Jokelan koululta Oinilaan ja keskustaan ajava reitti.

 • Keskusta – Huso – Kurki – Koulukeskus – Jokelan koulu perustetaan reittiversio, joka jatkaa nykyisen reitin koulukeskuksen pysäkiltä Jokelan koululle, jotta koululaisia palveltaisiin paremmin.

 • Paimio – Koulukeskus – Oinila – Juntola – Suksela – Pennainen – Paimio

 • Metsäkoulu – Paimio, parantola – Paimio MH

 • Keskusta – Terveyskeskus – Parantola – Taatila – Korvenala – Askala

  • Päätepysäkki Paimion keskustassa on Asematiellä, josta liikennöidään terveyskeskukseen, Tykslabin laboratorioon KTO:lle, moottoritien pikavuoropysäkin läheisyyteen ja Paimion parantolalle.
  • Asematieltä ajetaan lisäksi vuoroja Kalevan, Korvenalan ja Taatilan alueille sekä Tomerontien reittiä.
  • Linjan aikataulut ja ajettavat reitit jaetaan kahdelle erilaiselle reittiversiolle, joista maanantai, keskiviikko ja torstai ovat keskenään samanlaiset sekä tiistai ja perjantai ovat keskenään samanlaiset.

  Linja PA5 aikataulut

Lähimaksulla maksaminen fölin linja-autoissa.

Liput ja hinnat:

Matkalippu vaihtoehtoina ovat kerta- ja vuorokausiliput, sekä Fölin matkakortti. Kertalippu on voimassa 2 tuntia, kun taas vuorokausilipulla voit matkustaa Fölin liikenteessä 1-7 päivää.

Kertalipun voi ostaa lähimaksulla, mobiilisti Föli-sovelluksesta, palvelupisteistä ja lippuautomaateista tai kuljettajalta käteisellä. Vuorokausilipun voi ostaa Föli-sovelluksesta, palvelupisteistä ja Föli-alueen R-kioskeista. Yhden vuorokauden lipun voi lisäksi ostaa kuljettajalta lähimaksulla tai käteisellä sekä Fölin lippuautomaateista.

Lue lisää Fölin liput.

 

Föli-kortteja ja kortin latauslaite.

Föli matkakortit

Föli-kortteja on saatavana kausi-, arvo- ja tuplakorttina. Kausikortti sopii säännöllisesti matkustavalle. Arvokortti sopii säännöllisen epäsäännöllisesti matkustavalle. Tuplakortti sopii henkilölle, joka ei etukäteen tiedä matkustaako paljon vai vähän.

Föli-kortin saa ostettua Paimion Kaupungintalon palvelupisteestä (suljettuna 1.7. – 4.8) ja se maksaa 5€. Muut palvelupisteet löydät Fölin palvelupisteet. Föli-kortteja voi ladata palvelu- ja latauspisteillä, Fölin lippuautomaatilla, Föli-sovelluksella ja Fölikauppassa.

 • Fölin sovellus.

   

  Föli-sovelluksen löydät puhelimen sovelluskaupasta.
  Se on ladattavissa Apple- ja Android-puhelimiin.

  Lue lisää Föli-sovellus.

  Näin lataat Föli-sovelluksen:

  • Avaa puhelimesi sovelluskauppa
  • Kirjoita hakukenttään “Föli”
  • Paina “asenna”
  • Sovelluksen latauduttua tulee painike “avaa”
 • Koululaiskortin koulumatkoja varten myöntää peruskoululaisen kotikunta.

  Paikallisliikenteen bussikortti on voimassa Paimion ja Turun välisen joukkoliikenteen sekä Paimion sisäisen joukkoliikenteen linja-autoissa koulupäivisin ja oikeuttaa kahteen matkaan päivässä. Vaihto-oikeus koulumatkoilla on 75 minuuttia.

  Fölin koululaiskorttia voi käyttää vain koulupäivinä klo 06 – 19 välisenä aikana. Koululaiskortti on tarkoitettu vain koulumatkoihin eikä sitä kuulu käyttää muuhun matkustukseen. Koululaiskortilla ei siis pysty matkustamaan iltaisin klo 19 jälkeen.

  Bussikortti haetaan Kela- tai henkilökorttia vastaan kaupungintalon palvelupisteeltä (Vistantie 18). Tarkemmat tiedot ja ohjeet bussikorttien noutamisesta lähetetään Wilman kautta.

  Kun koulu alkaa 8.8.2024 ja jollei oppilaalla vielä aamulla kouluun mennessä ole koulukorttia, hän joutuu maksamaan matkan itse. Varamatkakortteja ei voi enää lainata. Kortin kadotessa oppilas voi noutaa uuden kortin palvelupisteeltä. Samalla vanha kortti suljetaan. Huoltaja maksaa uuden kortin lunastusmaksun 5 €. Kerran myönnetty kortti tulee säilyttää koko oppivelvollisuuden ajan.