Siirry sisältöön

Paimion parantolassa vietetään tulevana viikonloppuna 90-vuotiskesäjuhlia

Parantolan 90-vuotisjuhlaviikonloppu tarjoaa erilaista ohjelmaa musiikista ja tanssista markkinoihin ja poniratsastukseen.

Paimion parantolan potilassiipi mäntymetsän keskellä aurinkoisena kesäpäivänä kuvattuna.

Kuva: MammaJ

Alvar ja Aino Aallon suunnittelema Paimion tuberkuloosiparantola vihittiin käyttöön 18.6.1933. Tulevana viikonloppuna 90-vuotiasta rakennuskokonaisuutta juhlistetaan monipuolisella ohjelmalla, jossa nähtävää ja koettavaa on runsaasti niin päärakennuksen sisällä kuin sen ympäröivällä alueella. Parantolan omien toimijoiden ohella juhlaviikonloppuun ohjelmaa tuottaa Paimion kaupunki.

Lauantai-illan (17.6.) kaikille avoin ohjelma on suunnattu enemmän aikuiseen makuun ja sunnuntaipäivän ohjelma (18.6.) lapsiperheille. Parantolan sisällä on lisäksi tarjolla mm maksullisia opastuksia. Parantolan omasta ohjelmatarjonnasta löytyy tietoa parantolan sivuilta.

Juhlinta alkaa  parantolassa jo torstaina torstaina 15.6., jolloin järjestetään Kuvan ja tilan rihmastoa – kesänäyttelyn kutsuvierasavajaiset klo 17-19.

Perjantaina 16.6. on puolestaan 90-vuotiaiden paimiolaisten kakkukahvit 10-11.30. Parantola ja Paimion kaupunki ovat kutsuneet tänä vuonna 90 vuotta täyttäneet tai täyttävät kakkukahville parantolaan