Siirry sisältöön

Kauan odotettu Koivulinna!

Koivulinnan alueen tontteja tulee varattavaksi helmikuussa kahdessa erässä Huutokaupat.com -palveluun. Niihin pääsee tutustumaan Turun Rakennusmessuilla 9.-11.2. Paimion osastolla (A 57)

Piirroskuva , jossa kuvattuna Koivulinnan asuinalueen myytäväksi tulevia tonttialueita.

Aivan keskustan eteläpuolella sijaitsevan Koivulinnan asuinalueen teiden ja muun kunnallistekniikan rakentaminen on kovassa vauhdissa. Rakentaminen jatkuu kesään, mutta tonttien varaus alkaa ensimmäisen erän osalta 9.2.2024 ja tontit luovutetaan syksyyn mennessä. Varausaika, kuusi kuukautta, alkaa juosta vasta kunnallistekniikan rakentamisen valmistuttua. Tontit avataan kahdessa erässä Huutokaupat.com:iin huudettavaksi. Kaupunginvaltuusto on päättänyt tonteille neliöperusteisen pohjahinnan ja minimikorotus on 1 euro/m2. Tontin hinta määräytyy kaavamääräyksen ja pinta-alan perusteella. Oston tai vuokrauksen yhteydessä tulee maksettavaksi myös kunnallistekniikan rakentamiskorvaus ja muut kulut sen mukaan haluaako varaaja ostaa vai vuokrata tontin. Tontin vuokra on 5 % huudetusta maapohjan hinnasta.

Valikoimassa myös Townhouse-rakennuksia

Nyt luovutettavaksi on asetettu 43 tonttia, joista yksi on jo kaupunginhallituksen päätöksellä varattu. Saarentien alussa Haltiantiellä sijaitsevat kaksi isoa rivitalotonttia ja kymmenen tontin muodostama Townhouse-kortteli. Townhouse-rakennukset on tarkoitus rakentaa toinen toisiinsa kiinni, jolloin muodostuu rivitalomainen näkymä, mutta jokainen talo saa olla rakentajansa ja asujansa näköinen. Monipuolisuutta jopa toivotaan suunnitteluvaiheessa eikä rakentamismateriaaleja tai värejä ole juuri rajattu. Tontin kapeuden vuoksi rakennukset tulee rakentaa kahteen kerrokseen, jolloin muodostuu kaupunkimainen katunäkymä.
Muut tontit Saarentien pohjoispuolella ovat kaavamerkinnältään AO- tai AP-tontteja mahdollistaen omakoti- ja paritalorakentamisen. Rakennusoikeutta näillä tonteilla on 20-25 % tontin pinta-alasta.

Koivulinnan alueelle rakentuu laadukas leikkipuisto lähelle Valkojantien risteystä kauniille puistometsäalueelle. Jalankulun ja pyöräilyn reitit on suunniteltu sekä Vistalle, Urheilupuistoon, Rivonmäelle että terveyskeskukselle suuntautuvaa kulkua ajatellen puistokaistaleiden kautta. Koivulinnan asuinalue onkin yleisilmeeltään vihreä, sillä kaavoituksessa lähivirkistysalueita on suunniteltu alueelle runsaasti.

Tontit esittelyssä Turun Rakennusmessuilla

Kaupungin palvelut ja Koivulinnan tontit ovat esillä Turun Rakennusmessuilla 9.-11.2.2024 osastolla A 57. Tule tutustumaan ja kyselemään lisää, paikalla on laaja kattaus kaupungin asiantuntijoita. Yhteistyökumppaneina meillä on osastolla kierrätystalouden toimijoita ja jännää katseltavaa sekä kosketeltavaa!