Siirry sisältöön

Käsityömuseo Miila ja Sähkömuseo aukeavat tänään

Kesällä otettu ulkokuva Käsityömuseo Miilasta.

Museoiden kesäkausi starttaa tänään, kun Käsityömuseo Miilan ja Paimion Sähkömuseon ovet avautuvat yleisölle. Museot ovat avoinna tästä päivästä alkaen aina elokuun loppuun asti. Sähkömuseossa juuri avautunut näyttely juhlistaa paimiolaista Sähkölähteenmäki -yrityksen 100-vuotisjuhlavuotta ja Miilassa esillä on kaikille tuttuja virkattuja eläin- ja satuhahmoja.

Paimion Sähkömuseon perusnäyttely kertoo sähköntuotannosta, – jakamisesta ja käytöstä, ja museossa pääseekin tutustumaan sähkötekniikan historiaan. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta paimiolaisen asennusfirman Sähkölähteenmäen perustamisesta, joka oli alueen merkittävä työllistäjä ja yritys. SLM – 100 toiminnan vuotta -näyttely keskittyy erityisesti kesäkuussa 1923 toimintansa aloittaneen Sähkölähteenmäen mittavan yrityshistoriaan ja siihen liittyvien osaprojektien esittelyyn. Lisäksi esillä on kesän teemanäyttely Suomalaisen ydinvoiman ytimessä, jossa tarkastellaan suomalaisen ydinvoiman lähes viisikymmentävuotista taivalta Olkiluodon vaiheiden kautta.

Käsityömuseo Miila esittelee arjen käsityökulttuuria ja esillä ovat perusnäyttelyt Arkista aherrusta ja Käsityön juhlaa. Näyttelyt kertovat käsityöperinteen pitkästä historiasta ja sen merkityksestä ihmisten arkeen. Tämän kesän teemanäyttelyssä Lankametsän olentoja – Mirkun virkkuueläimet on esillä taivassalolaisen Mirkku Aallon virkkaamia eläinhahmoja. Teemanäyttely on esillä kesä-heinäkuun ajan ja elokuussa Miilassa on esillä Paimion muotiviikkoihin liittyvä näyttely.

Aukioloajat ja pääsyliput

Paimion Sähkömuseo

1.6.-6.8. ti-pe klo 11-17.30 ja la-su klo 12-16,
la 3.6. ja juhannuksena suljettu.

7.-31.8. ke-su klo 12-16

Käsityömuseo Miila

1.6–6.8. ke–pe 11-17.30, la–su 11–16,
la 3.6. ja juhannuksena suljettu.

7.-31.8. ke-su 12-16

Pääsyliput museoihin

Peruslippu 5€
Eläkeläiset 4€
Opiskelijat ja koululaiset 3€
Ryhmät (väh. 15 hlöä ryhmässä) 3€
Perhelippu 10€ (3-5 hlöä. max. 2 aikuista)

Edullinen yhteislippu museoihin on +1€ museoiden peruslipun hintaan.

Käsityömuseo Miila on museokorttikohde.

Kotiseutumuseo ja Pyölniittu aukeavat myöhemmin kesällä

Paimion kotiseutumuseo ja August Pyölniitun museot aukeavat myöhemmin kesällä. Kotiseutumuseon avajaisia vietetään kesäkuussa, perjantaina 16.6. ja se on auki 15.7. asti. Pyölniitun museo on avoinna sunnuntaisin heinäkuussa ja Pyölniittupäivää vietetään su 16.7. klo 12-15.

Kaikkiin Paimion museoihin vapaa pääsy Varsinais-Suomen museopäivänä su 27.8. klo 12-16.