Siirry sisältöön

Käsityömuseo Miila

Paimion keskustan funkkisrakennuksessa sijaitseva Käsityömuseo Miila esittelee arjen käsityökulttuuria. Museota ylläpitää Lyyli Tuomolan säätiö.

Käsityömuseo Miilassa voi omin käsin tunnustella miltä lampaan villa tuntuu

Käsityömuseo Miilan näyttelyt kertovat käsityöperinteen pitkästä historiasta ja sen merkityksestä ihmisten arkeen. Museon kahdessa kerroksessa ovat esillä näyttelyt Arkista aherrusta ja Käsityön juhlaa. Perusnäyttelyiden lisäksi Miilassa on vuosittain vaihtuva teemanäyttely.

Museo on pääosin avoinna kesäisin, muina aikoina tilauksesta.

Käsityömuseo Miila sijaitsee Paimion keskustan funkkisrakennuksessa.

Sijainti

Käsityömuseo Miila sijaitsee osoitteessa Kirjakuja 2, 21530 Paimio.

Museon kokoelmat koostuvat arjen käsitöistä, kuten kangastilkuista.

Kokoelmat

Museon kokoelmat koostuvat arjen käsitöihin ja kädentaitoihin liittyvästä aineistosta.

Kokoelmia kartutetaan pääasiassa lahjoituksilla. Käsityömuseo Miila dokumentoi, kartuttaa ja tallentaa paikallista käsityöperinnettä. Museo hoitaa sen hallussa olevia lahjoituksia yleisesti hyväksyttyjen museaalisten periaatteiden mukaisesti.

Käsityömuseo Miilan kokoelmatyö aloitettiin halikkolaiselta Lyyli Tuomolalta saadun testamenttilahjoituksen jälkeen vuonna 2010. Suurin osa Tuomolan suvun käsitöistä sijoittuu 1900-luvun alkupuoliskolle.

Keskeisin museon kokoelma onkin Tuomolan suvun käsitöiden kokoelma, jonka pääpaino on Alatalon tilalta löytyneissä käsitöissä. Tuomolan suvun kokoelmaa kartutetaan vain varmuudella Lyyli Tuomolan tai hänen lähisukulaistensa valmistamista käsitöistä.

Museokokoelmat