Siirry sisältöön

Paimion luontopolku

Paimion luontopolku on noin neljän kilometrin mittainen, vaihteleva metsäreitti. Polun varrelta löytyvät muun muassa näköalatorni sekä nuotiopaikka.

Paimion luontopolku kiemurtelee vaihtelevissa maastoissa ja kulkukelpoisuuskin vaihtelee.

Paimion luontopolku sijaitsee Iso-Heikoisissa noin kuuden kilometrin päässä Paimion keskustasta. Polun alkupisteessä on iso parkkipaikka autoille ja parkkipaikan kyljessä Suo, piuha ja turve -näyttely.

Luontopolku on noin neljä kilometriä pitkä ja kulkee vaihtelevissa maastoissa: kalliolla, metsässä ja suomaisemassa. Pääset kävelemään sekä pitkospuilla, metsäpoluilla että kalliomäissä. Voit myös pysähtyä polun varrella ihailemaan maisemia näköalatornista tai levähdyspaikalla, paistamaan omia eväitä grillauspaikalla, lepäämään laavulle, katselemaan luonnonnähtävyyksiä sekä lukemaan opastauluja.

Otathan huomioon seuraavat asiat polulla liikkuessasi:
* Polkua ei ole suunniteltu lastenrattaiden kanssa kuljettavaksi.
* Polulla ei ole talvikunnossapitoa.
* Jos olet liikuntarajoitteinen, suosittelemme, että palaat näköalatornilta tuloreittiä takaisin, sillä maasto vaikeutuu tornilta eteenpäin.
* Polulla ei ole roska-astioita – viethän siis roskasi pois mennessäsi!
* Ethän kulje polulla pyörällä tai maastoajoneuvoilla.
* Polun voi kulkea pysähtymättä noin tunnissa, mutta retkeen kannattaa varata enemmän aikaa, jotta ehdit katsella ja tutkia maisemia ja nähtävyyksiä.

Polun on perustanut ja sitä hoitaa Paimio-Seura ry yhteistyössä Paimion kaupungin kanssa.

Käyntiosoitteet

Luontopoluntie 54
21530 Paimio

Aukioloajat

Aina avoinna (24/7).

Muut yhteystiedot

Puhelinnumero

+358 24745293 , Viheraluemestari , Maksullinen

Aiheeseen liittyvät palvelut

Paimion luontopolku

Paimion luontopolku on noin neljän kilometrin mittainen, vaihteleva metsäreitti. Polun varrelta löytyvät muun muassa näköalatorni sekä nuotiopaikka.