Siirry sisältöön

Musiikkiopisto

Paimion musiikkiopisto järjestää soitto-opintoja ensisijaisesti lapsille ja nuorille ja laulunopetusta aikuisikään saakka.

Paimion musiikkiopisto tarjoaa soitonopetusta lapsille ja nuorille ja laulunopetusta näiden lisäksi myös aikuisille. Opisto tarjoaa mahdollisuuden suorittaa perusasteen päästötodistukseen kuuluvat opinnot niin, että pääaine on jokin seuraavista:
* piano
* viulu
* sello
* huilu
* nokkahuilu
* kitara
* klarinetti
* saksofoni
* harmonikka
* yksinlaulu
* kuorolaulu.

Voit opiskella musiikkiopistolla käytännön lisäksi myös musiikin teoriaa ja historiaa – joko osana pääaineopintoja tai erillisinä kursseina. Kukin kurssi kestää yhden lukuvuoden ja yhdessä neljä kurssia yhdessä muodostavat Musiikkitaidon kokonaisuuden.

Musiikkiopisto järjestää myös musiikkileikkikoulu- eli muskariryhmiä. Ryhmät on tarkoitettu eri-ikäisille osallistujille aina kolmesta kuukaudesta kuuteen ikävuoteen saakka. Muskariryhmissä lauletaan, loruillaan, kuunnellaan, liikutaan ja soitetaan.

Opisto tarjoaa myös mahdollisuuden hyväksilukea suoritettuja opintoja lukiokursseina.

Musiikkiopisto toimii Paimion lukion kanssa samassa rakennuksessa. Tarkat tiedot tiloista löydät palvelupaikasta ”Musiikkiopisto”. Sauvon muskarit järjestetään Naakanpesässä eli MLL Sauvon perhekahvilan tiloissa.

Toimi näin

Valintatilaisuuksista ilmoitetaan Kunnallislehden Paimio tiedottaa -aukeamalla sekä musiikkiopiston verkkosivuilla. Valintatilaisuudet järjestetään toukokuun lopussa sekä elokuun puolessavälissä, eli seuraa ilmoituskanavia näitä edeltävinä aikoina.

Varaa aika valintatilaisuuteen soittamalla musiikkiopiston apulaisrehtorille.

Jos sinut hyväksytään opiskelijaksi valintatilaisuuden perusteella, sinä saat tai huoltajasi saa sähköpostitse henkilökohtaisen ilmoittautumislinkin. Linkin kautta voit ilmoittautua opintoihin sähköisesti. Kaikille valintatilaisuuteen osallistuneille ilmoitetaan tuloksista myös kirjeitse.

Opintojen tarkat hinnat voit tarkistaa linkistä ”Musiikkiopiston oppilasmaksut”.

Lisätietoja musiikkiopiston opinnoista antaa puhelimitse musiikkiopiston apulaisrehtori.

Jos haluat perua ilmoittautumisesi, tee se soittamalla musiikkiopiston apulaisrehtorille.

Kenelle ja millä ehdoin

Musiikkiopiston opiskelijat valitaan kahdesti vuodessa valintatilaisuuksien perusteella, sillä opiskelupaikkoja on tarjolla rajallinen määrä. Valinnat perustuvat lyhyeen haastatteluun, lähtötasoarviointiin sekä hakijan niin halutessaan myös vapaavalintaiseen soitto- tai laulunäytteeseen.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen

Lukukausimaksut laskutetaan syksyisin ja keväisin kotiin lähetettävillä laskuilla. Jos opiskelet soitinta tai laulua pääaineena, lukukausimaksuun sisältyvät myös teoriatunnit.

Löydät opintojen tarkat hinnat linkistä ”Musiikkiopiston oppilasmaksut”.

Asiointikanavat