Siirry sisältöön

Lukiokoulutus

Paimion lukion vahvuuksiin kuuluu monipuolinen kurssitarjonta, jonka voit opiskelijana valita erilaisia painotuksia opinto-ohjelmaasi.

Paimion lukio on perinteikäs ja hyvin menestyvä oppilaitos, jonka juuret ovat 1925 perustetussa yhteiskoulussa. Lukio-opetus alkoi syksyllä 1956, ja ensimmäiset ylioppilaat lakitettiin keväällä 1959.

Vuoden 2010 elokuussa lukio siirtyi niin sanottuun Fortumin kiinteistöön saneerattuihin tiloihin. Luokat on varustettu ajanmukaisella opetusteknologialla. Lukion ilme on erittäin valoisa ja viihtyisä. Opiskelijoilla on kunnolliset sosiaalitilat sekä oleskelu- ja työskentelytilat.

Paimion lukion vahvuuksiin kuuluu monipuolinen opintotarjonta, jonka avulla voit opiskelijana valita erilaisia painotuksia opinto-ohjelmaansa. Opiskelijapalautteen mukaan lukiossa on erinomainen henki ja tasokas opetus. Lukio onkin menestynyt hyvin ylioppilaskirjoituksissa. Opiskelijat ovat myös sitä mieltä, että koulun koko on sopiva.

Paimion lukio tekee tiivistä yhteistyötä alueen toisen sekä korkea-asteen oppilaitosten kanssa. Voit suorittaa mm. tietojenkäsittelytieteen, kemian ja fysiikan opintoja yhteistyössä Turun yliopiston kanssa. Taide- ja taitoaineissa on monipuolinen opintotarjonta ja lukiodiplomeja on mahdollista suorittaa useissa aineissa. Lukion opetusta monipuolistaa myös esimerkiksi Turun seudun lukioiden yhteinen verkkokurssitarjonta.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksuton

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Asiointikanavat

 • Paimion lukion rehtori
  +35824745380
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm) Normaalit palveluajat
  Paimion lukion koulusihteeri
  +35824745382
  Maksullisuustiedot: (pvm/mpm) Normaalit palveluajat

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.