Siirry sisältöön

Oppiminen ja oppiaineet

Vistan koulussa oppilaille on tarjolla runsaasti erilaisia valinnaisaineita ja digitaalisia palveluita.

Erilaisia koulutarvikkeita pöydällä.

Paimion kaupungissa oppilailla on mahdollisuus opiskella useita mukavia ja hyödyllisiä valinnaisaineita perusopetuksen opetussuunnitelmassa määrättyjen pakollisten aineiden lisäksi. Valinnaisaineet vaihtelevat vähän koulusta ja lukuvuodesta riippuen. Lisää tietoa saat kouluista. 

Tarjottavia valinnaisaineita ovat olleet alakoulussa mm. tietotekniikka, historian salapoliisit, käsityö (kudonta), kuvataide, liikunta, musiikki (musiikkiteatteri) ja englannin kieli. Yläkoulussa erilaisia valinnaisaineita tarjotaan runsaslukuisesti eri taito- ja taideaineista, luonnontieteistä, historiasta, yhteiskuntaopista kielistä sekä tietotekniikasta. Näistä aineista on valittavana useita mielenkiintoisia kursseja, kuten esim. musiikin bändikurssi, polttomoottorikurssi, mailapelikurssi, biologian ja kemian työ- ja retkeilykurssi, espanjan kieli, kuntoilukurssi, pukeutumisen ja vaateompelun kurssi, rikos ja rangaistus; oikeustietoa nuorille -kurssi sekä peli- ja robottiohjelmointikurssi. Yläkoulussa (Vistan yhtenäiskoulussa) neuvoja valinnaisaineiden valintaan saa oppilaanohjauksen kautta.

Paimion kaupungissa panostetaan lujasti perusopetuksen digitalisaatioon. Opiskelijoiden yhteiskäytössä on kannettavat Windows-tietokoneet, Microsoftin O365-palvelut sekä alaluokilla tablet-tietokoneet. Paimiossa digitaalisia palveluja kehitetään jatkuvasti. Laitekantaa ja yhteyksiä lisätään ja päivitetään tarpeen vaatiessa. Henkilökunnalle ja oppilaille tarjotaan tieto- ja viestintäteknistä tukea ja kaupungissa on toiminut 1.8.2022 lähtien kokoaikainen, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteinen digitutor. Samoin syksystä 2022 alkaen jokainen 6. luokkalainen on saanut perusopetuspolkunsa loppuajaksi käyttöönsä henkilökohtaisen, kannettavan tietokoneen. 

Paimion varhaiskasvatus- ja opetustoimen TVT-suunnitelma 2021-2025

TVT-suunnitelman taitotasot vuosiluokille 1-9