Siirry sisältöön

Opiskelu

Opiskelu kannettavalla tietokoneella.

Opintoja perusopintojen lisäksi

 • Seikkaile ja selviydy

  Tällä vapaavalintaisella opintojaksolla opit retkeilyyn tarvittavat tiedot sekä taidot. Opintojaksolla tutustutaan yhteen Suomen luontokohteista noin viikon mittaisella matkalla. Samalla opit myös liikkumaan luonnossa tarkoituksenmukaisesti sekä luontoa kunnioittaen.

  Yrittäjyys

  Opintojakso on käytännönläheinen, projektiluontoinen ja pitää sisällään säännöllisiä tapaamisia. Ohjelma on teorian ja käytännön yhdistävä työkalu yrittäjyyden taitojen, osaamisen ja asenteen oppimiseen hauskalla ja käytännönläheisellä tavalla.

  Arkipäivän fysiikkaa ja kemiaa

  Ratkotaan annettuja pulmia vaihtoehtoisilla välineillä ja myytinmurtaja-hengessä tutkitaan opiskelijoiden omia projekteja sekä testataan ennakkokäsityksiä. Voidaan toteuttaa myös esim. Maker-kurssina, jolloin tutustutaan mm. mikropiiriohjelmointiin.

 • Ystävyyskoulu

  Paimion lukiolla on ystävyyskoulu saksalaisessa ystävyyskunnassa Odenthalissa, jonka kanssa tehdään säännöllistä vuosittaista yhteistyötä.

  Erasmus+

  Lukio on tällä hetkellä mukana yhdessä Erasmus+ -projektissa. Kansainvälisyydestä kiinnostuneet opiskelijat pääsevät tutustumaan hankkeen aikana mukana oleviin maihin sekä niiden kouluihin ja opiskelijoihin. Kestävän kehityksen hankkeessa (Jobs for Sustainable Development) on kumppanimaat Bulgariasta, Italiasta, Kroatiasta ja Ranskasta.

  Erasmus+ opettajille

  Lukuvuonna 22-23 toteutettiin yksi opettajille suunnattu erasmus+- hanke. Lue lisää.

 • Korkeakouluyhteistyö

  Paimion lukiossa opiskelijat tutustuvat monipuolisesti eri korkeakoulujen tarjoamiin jatko-opintomahdollisuuksiin jo lukio-opintojen aikana. Korkeakouluyhteistyötä tehdään vakiintuneesti Turun yliopiston sekä Turun ammattikorkeakoulun kanssa yksittäisten oppiaineiden opintojaksoilla sekä niin sanotun lukion suoravalintaväylän kautta Turun yliopistoon.

  Paimion lukiossa voit opiskella Turun yliopiston väyläopintoina fysiikassa, kemiassa tai tietojenkäsittelytieteessä kolme opintojaksoa, jotka suoritettuasi sinulla on mahdollisuus päästä opiskelemaan fysiikkaa tai tietojenkäsittelytiedettä Turun yliopistoon ns. lukion suoravalintaväylän kautta.