Siirry sisältöön

Oppilaaksi hakeutuminen

Paimion musiikkiopistossa on vuosittain kaksi tilaisuutta hakeutua soitto- ja lauluoppilaaksi: toukokuun lopussa ja elokuun puolivälissä.

Kitaransoittaja.

Katso tästä soitinmahdollisuuksia!

Oppilaaksi hakeutumisesta ilmoitetaan Kunnallislehden Paimion kaupunki tiedottaa -liitteissä ja musiikkiopiston nettisivuilla Musiikkiopistossa tapahtuu -sivulla. 

Lukuvuoden mittaan voi lisäksi vapautua muutamia soitinvalmennus-oppilaspaikkoja, jollaisella voi enintään yhden lukuvuoden ajan kokeilla soittotunneilla käymistä. Soitinvalmennus-oppilaspaikka korvaa hakupäivään osallistumisen. 

Avoimella osastolla voivat opiskella kaikki muut kuin Paimiossa ja Sauvossa kirjoilla olevat. Avoimelle osastolle voi hakeutua ympäri vuoden, lisätietoja apulaisrehtorilta.

Toukokuun ja elokuun hakupäivään varataan aika apulaisrehtorilta puh. 050 463 8446. Kaikille valintatilaisuuteen osallistuneille ilmoitetaan tuloksista kirjeitse. Jos hakija ei saa heti oppilaspaikkaa, hän jää jonoon ja voi aloittaa myöhemmin lukuvuoden aikana, jos oppilaspaikka vapautuu ennen seuraavan kevään hakupäivää. 

Hakutilaisuus sisältää lyhyen haastattelun ja suppean lähtötasoarvioinnin, jossa kartoitetaan lyhyesti hakijan musiikillisia valmiuksia ja kykyjä ottaa vastaan opetusta. Hakijaa pyydetään esim. toistamaan testaajan taputtamia lyhyitä rytmejä tai laulamaan erikorkuisia säveliä ja melodianpätkiä. Hakijan toivotaan myös laulavan jonkin lyhyen, omavalintaisen laulun. Halutessaan hakija saa esittää myös vapaavalintaisen soittonäytteen. Hakutilaisuuteen ei tarvita ennakkotietoja tai harjoittelua!

Musiikkiopistossa on myös lasten, nuorten ja aikuisten kuororyhmiä. Niihin otetaan uusia laulajia ensisijaisesti toukokuun lopussa ja elokuun puolivälissä. Paikkoja voi kuitenkin tiedustella myös lukuvuoden aikana. Lisätietoja kuorosta löytyy nettisivuilta kohdasta Opetus / Kuoro.