Siirry sisältöön

Museoiden hankkeet

Paimion museot toteuttavat erilaisten yhteistyötahojen kanssa aktiivisesti hankkeita museotoiminnan kehittämiseksi.

Leikkispitte-hankkeen aikana kuvattiin perinneleikkivideo Paimion Museomäellä
  • Paimion kotiseutumuseolla toteutettiin vuonna 2021 hanke, jossa lisättiin museorakennusten tunnettavuutta opastetaulujen ja mobiiliopasteiden avulla. Hanke sai Leader Varsin hyvältä reilun 12 000€ avustuksen. Hanke tukee kulttuurin saavutettavuutta ja museorakennusten jatkuvuutta.

    Tutustu hankkeessa tuotettuihin mobiiliopasteisiin osoitteessa: https://issuu.com/paimionkaupunki/docs/paimion_museom_ki_-_mobiiliopasteet.

  • Sähkömuseosäätiölle myönnettiin vuonna 2021 Leikkispitte -hanke, jossa kerättiin Paimiossa asuneiden lasten muistoja leikityistä leikeistä ja leikkipaikoista. Museovirasto myönsi hankkeelle 4800€ avustuksen. Sähkömuseosäätiö toimi hankkeen koordinaattorina ja päävastuullisena toimijana. Hankkeen toteutus tehtiin kuitenkin paikallisesti laaja-alaisena yhteistyönä.Hankkeen tulokset kerättiin ja esiteltiin toiminnallisina leikkityöpajoina ja mobiilileikkeinä. Sähkömuseossa oli vuonna 2021 esillä leikkiaiheinen kiertonäyttely, jossa esiteltiin entisajan leikkitapoja ja -paikkoja.