Siirry sisältöön

Pyölniitun perhe

Pöydällä kehystettyjä valokuvia ja lasiesineitä. Taustalla kirjahyllyjä, joissa runsaasti kirjoja.

Pyölniitun perheen historia alkoi Paimion Kurjenkylän Junnin talon Pyölniitun torpasta, johon isä Otto ja äiti Johanna perustivat kodin ja jonka nimestä tuli myös perheen sukunimi. Torpan nimi tulee isojakokarttaan 1700-luvulla merkitystä nimestä Kurjen Böle äng eli Kurjen pyölin niittu. Otto ja Johanna Pyölniitulle syntyi kolme lasta: August Wilhelm 1887, Ida Johanna 1890 ja Olga Aleksandra 1893. Sisaruksista kukaan ei avioitunut, vaan he elivät samassa taloudessa koko elämänsä. Pyölniitun suku sammui vuonna 1979 August Pyölniitun kuollessa.

Tapetoidulla seinällä kehystettyjä valokuvia henkilöistä.
August Pyölniitun museon kirjastohuoneen seinällä on nuoruuskuvat Pyölniitun sisaruksista. Ida, August ja Olga Pyölniittu.

Vuonna 1908 Otto Pyölniittu osti Maljamäen kylästä lohkotilan, johon hän ja poika August perustivat rakennukset ja viljelysmaat. Vuonna 1916 perhe muutti uuteen Pajapellon kotiin, jossa museo tänä päivänä toimii.

Mitättömätkin moitteet ja loukkaukset saavat matalan sielun puolustusasemiin. Toisaalta ne joiden aivoissa ei ole suuria ajatuksia nauttivat toisten haavoittamisesta. Filosofin ei tarvitse etsiä nautintoa loukkaamalla toisia enempää kuin hänelle tuottaa kärsimystä se, että muut etsivät nautintoa keksimällä loukkauksia.