Siirry sisältöön

Muurahaispolku

Muurahaispolku on noin kilometrin pituinen, erityisesti lapsille ja perheille sopiva reitti.

Muurahaispolun varrella on useita tauluja, joissa kerrotaan luontoasioita. Osa tauluista vaihdetaan vuodenaikojen mukaan.

Muurahaispolulta tietoa ja ymmärrystä luonnosta

Paimion Museomäellä vieraileva pääsee nauttimaan historiasta, viihteestä ja luonnosta. Muurahaispolku on lapsille suunniteltu luontopolku, joka kiertää kotiseutumuseon ja kesäteatterin lähimetsän. Pienille luonnontutkijoille polku tarjoaa tietämystä luonnosta ja eläimistä kuvitettujen taulujen muodossa.

Polun varrella on leikkipuisto, jossa voi purkaa ylimääräistä energiaa. Polun varrella on myös muinaisjäännösalueita. Vanhimmat niistä ovat kivikaudelta ja ne kertovat paikan tuhansia vuosia jatkuneesta asutushistoriasta.  Sähköyhtiöntien toisella puolella voi virkistyä maauimalassa. Museomäellä on oma opastettu kulttuurihistoriallinen polkunsa, jonka varrella on opastauluja. Kesäisin alueella toimii myös Paimion kesäteatteri.

Polku on yhden kilometrin mittainen valaistu, leveä ja tasapohjainen murskepolku. Se sopii hyvin lastenvaunujen kanssa kierrettäväksi, mutta mäkien takia polku ei ole esteetön. Liikuntaesteiset voivat kulkea polun avustajan kanssa. Talvisin polkua aurataan ja hiekoitetaan kaupungin toimesta.

Yhteystiedot

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)

Ulkoilureittien tapahtumat