Siirry sisältöön

Leikkipuistot

Paimion kaupungilla on ylläpidettävänä 18 leikkipuistoa, jotka sijaitsevat laajalti eri osissa kaupungin taajamaa.

Eikanpolun leikkipuisto

Eikanpolun leikkipuisto valmistui vuonna 2020

Viihtyisät leikkipuistot

Paimion leikkipuistot sijaitsevat enimmäkseen asuntoalueiden keskellä, tai niiden läheisyydessä. Sellaisissa paikoissa joissa niille on myös paljon käyttöä. Osa leikkipuistoista on jo melko iäkkäitä, mutta myös aivan uusia on muutama. Puistot tarkastetaan säännöllisin väliajoin, lähes viikoittain. Korjaus- ja huoltotoimenpiteitä tehdään tarpeen mukaan.

Suurempia peruskunnostuksia ja aivan uusia leikkipuistoja rakennetaan kaupunginvaltuuston myöntämien määrärahojen turvin. Kunnostus- ja rakennustarvetta pohditaan tarkasti, jolloin käyttäjämäärät ja alueellinen tasapuolisuus ovat tärkeitä seikkoja. Leikkipuistoista pyritään tekemään keskenään erilaisia ja vaihtelevia sekä mahdollisesti teemoittamaan toimintojen, maiseman ja ulkoasun mukaan. Yleensä puistoissa on kuitenkin perus leikkivälineinä keinut, hiekkalaatikko ja liukumäki.

Paimion kaupungin ylläpitämät leikkipuistot

 • Kuvakollaasi Eikanpolun leikkipuistosta
  Eikanpolun leikkipuisto valmistui vuonna 2020

  Eikanpolun leikkipuistossa on metsäinen teema. Monitoimiradalla on mukava harjoituttaa taitojaan ja kilpailla kavereiden kanssa. Puistosta löytyy myös keinut, hiekkalaatikko ja pieni kiipeilyteline liukumäellä. Puistossa on valaistus.

  Autolla tullessasi voit pysäköidä Kriivarin päiväkodin pysäköintipaikalle, Maurizintien päässä.

  Leikkipuiston osoite on Eikanpolku 3.

 • Hanhen leikkipuisto on vuonna 2021 valmistunut uusi leikkipuisto. Maatila -aiheisia välineitä löytyy eläimistä koneisiin. Puiston toisella reunalla on pieni kenttä, jota voidaan myös jäädyttää luistelualueeksi. Puisto ja siltä erkanevat puistokäytävät on valaistu.

  Hanhen leikkipuistossa on maatilateema.
  Hanhen leikkipuistossa on maatila -teema.
 • Hossilantien leikkipuisto sijaitsee Hellberginkylässä. Puistossa on perinteiset, mutta monipuoliset leikkivälineet. Metsän siimeksessä olevan puiston vierestä kulkee Muurahaispolku, joka on hyvin lapsille sopiva luontopolku, jonka varrella on myös luonnosta kertovia tauluja.

  Puiston osoite on Hossilantie 8-10.

 • Jousikujan leikkipuisto on Paimion keskustassa, Ala-Vistalla. Puiston välineet ovat jo aikaa nähneet, mutta kuitenkin toimivat. Puiston upeana yksityiskohtana on kuumana kesäpäivänä mukavasti varjoa tarjoava suuri Saarni.

  Jousikujan leikkipuisto on ajateltu lakkautettavan, kun läheiseen Jokipuistoon valmistuisi uusi suurempi leikkipuisto.

  Jousikujan leikkipuiston osoite on Jousikuja 3.

 • Jättiläiskiventien leikkipuisto löytyy Oinilasta, Ankkalammen maauimalaakin kiertävän kuntoreitin varresta. Metsään rakennettu puisto on ympäröity aidalla. Leikkivälineet ovat perustasoa.

  Leikkipuiston osoite on Jättiläiskiventie 12.

 • Korpitien leikkipuisto on remontoitu vuonna 2020. Puistomaisesta leikkipuistosta löytyy leikkivälineiden lisäksi pulkkamäki. Sekä puisto että mäki on valaistu.

  Puiston osoite on Korpitie 4-6.

  Korpitien leikkipuisto
  Korpitien leikkipuisto on peruskunnostettu vuonna 2019.

   

 • Paltantien leikkipuisto on puistomainen ja aidattu. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, paloaseman läheisyydessä. Puiston välineistöä on päivitetty tarpeen mukaan.

  Leikkipuiston osoite on Paltantie 3.

 • Tapiolassa sijaitseva Pellervontien leikkipuisto on remontoitu vuonna 2019. Hienossa puistometsässä sijaitsevan leikkipaikan välineet ovat perinteiset. Vieressä on myös Tapiolan kenttä, jossa voi luistella talviaikaan. Kentän laidalta löytyy myös hiihtolatu, jolta voi suunnata Rivonmäenreitille.

  Puiston osoite on Pellervontie 8

  Pellervontien leikkipuisto on metsän siimeksessä.
  Pellervontien leikkipuisto on metsän siimeksessä.
 • Peltolantien leikkipuisto sijaitsee Preitilässä, Vähäjoen avaran peltomaiseman reunalla. Puisto on aidattu ja siellä on perinteiset leikkivälineet keinuineen, kiipeilytelineineen ja hiekkalaatikkoineen.

  Puiston osoite on Peltolantie 1.

 • Pihlajatien leikkipuisto on avaralla, mutta kuitenkin puuston reunustamalla nurmitontilla. Välineistö on melko suppea ja hieman jo aikaa nähneet.

  Puiston osoite on Pihlajatie 6.

 • Puistotien leikkipuiston linna
  Puistotien leikkipuistossa on upea linna.

   

  Puistotien leikkipuisto on rakennettu kokonaan uudestaan vuonna 2021. Puiston näyttävänä keskipisteenä on upea linna. Muita välineitä perinteisten lisäksi ovat trampoliini ja korispiste. Puistossa on myös asvalvoitu rata, jossa voi ajaa pyörillä, tai vaikka scoottailla. Puistossa on valaistus.

  Puiston osoite on Puistotie 8.

 • Räpälän leikkipuisto on Moision puistoalueella sijaitseva suurempi leikkipaikka. Kukkulan päällä olevaa leikkipuistoa on laajennettu vuonna 2019. Pieni parkkipaikka löytyy Räpäläntien varresta. Puisto on valaistu.

  Puiston osoite on Eemelintie 6.

  Räpälän vuonna 2019 laajennetun leikkipuiston välineitä
  Räpälän leikkipuistoa laajennettiin vuonna 2019.
 • Saaren leikkipuisto on ympäröity aidalla. Siellä on monipuoliset ja vauhdikkaat leikkivälineet.

  Puiston osoite on Metsäsaarentie 20

 • Saarmäentien leikkipuisto sijaitsee Hanhijoella asuinalueen keskellä olevassa pienessä metsäsaarekkeessa. Puiston välineitä on uusittu ja lisätty vaiheittain.

  Puiston osoite on Saarmäentie 6.

 • Sampsantien leikkipuisto on Kaljalassa, rivitaloalueen keskellä sijaitseva pieni puisto. Välineitä on vähän, ja ne ovat jo melko vanhoja.

  Puiston osoite on Sampsantie 1

 • Taksvärkkarintien leikkipuisto sijaitsee Oinilassa. Metsään rakennetussa puistossa on viidakkotunnelmaa. Puisto on uusittu vuonna 2020. Puistoon pääsee valaistua puistokäytävää pitkin Jägerhornintien varresta. Puisto on valaistu.

  Puiston osoite on Taksvärkkarintie 6.

  Taksvärkkarintien leikkipuistossa on viidakkotunnelmaa.
  Taksvärkkarintien leikkipuiston hieno liukumäki.

   

   

 • Tilhentien leikkipuisto on Kriivarissa sijaitseva aidattu, värikäs puisto. Tästä puistosta löytyy monenlaista kivaa tekemistä. Puisto on valaistu.

  Puiston osoite on Tilhentie 2

  Tilhentien leikkipuisto on värikäs.
  Tilhentien 2018 peruskunnostettu puisto on mukavan värikäs.

   

 • Urheilupuiston leikkipuisto on nimensä mukaisesti Urheilupuiston sisällä sijaitseva leikkipaikka. Puistoa ympäröi oma aita. Leikkivälineitä on uusittu tarpeen mukaan. Puisto on valaistu.

  Puiston osoite on Vistantie 63.

Hanhen leikkipuiston videoesittely

Ohita osio
Videolla esitellään vuonna 2021 rakennettu Hanhen leikkipuisto.

Yhteystiedot

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)