Siirry sisältöön

Leikkipuistot

Paimion kaupungilla on ylläpidettävänä 18 leikkipuistoa, jotka sijaitsevat laajalti eri osissa kaupungin taajamaa.

Eikanpolun leikkipuisto

Eikanpolun leikkipuisto valmistui vuonna 2020

Viihtyisät leikkipuistot

Paimion leikkipuistot sijaitsevat enimmäkseen asuinalueiden lähistöllä. Monet puistoista on remontoitu lähivuosina ja myös aivan uusia leikkipuistoja on rakennettu. Puistot tarkastetaan säännöllisin väliajoin, lähes viikoittain. Korjaus- ja huoltotoimenpiteitä tehdään tarpeen mukaan.

Suurempia peruskunnostuksia ja aivan uusia leikkipuistoja rakennetaan kaupunginvaltuuston myöntämien määrärahojen turvin. Kunnostus- ja rakennustarvetta pohditaan tarkasti, jolloin käyttäjämäärät ja alueellinen tasapuolisuus ovat tärkeitä seikkoja. Leikkipuistoista pyritään tekemään keskenään erilaisia ja vaihtelevia sekä mahdollisesti teemoittamaan toimintojen, maiseman ja ulkoasun mukaan. Yleensä puistoissa on kuitenkin perus leikkivälineinä keinut, hiekkalaatikko ja liukumäki.

Paimion leikkipuistot kartalla.

Paimion kaupungin ylläpitämät leikkipuistot

 • Eikanpolun leikkipuistossa on metsäinen teema. Monitoimiradalla on mukava harjoituttaa taitojaan ja kilpailla kavereiden kanssa. Puistosta löytyy myös keinut, hiekkalaatikko ja pieni kiipeilyteline liukumäellä. Puistossa on valaistus.

  Autolla tullessasi voit pysäköidä Kriivarin päiväkodin pysäköintipaikalle, Maurizintien päässä.

  Leikkipuiston osoite on Eikanpolku 3.

  Kuvakollaasi Eikanpolun leikkipuistosta
  Eikanpolun leikkipuisto valmistui vuonna 2020
 • Hanhen leikkipuisto on vuonna 2021 valmistunut uusi leikkipuisto. Maatila -aiheisia välineitä löytyy eläimistä koneisiin. Puiston toisella reunalla on pieni kenttä, jota voidaan myös jäädyttää luistelualueeksi. Puisto ja siltä erkanevat puistokäytävät on valaistu.

  Hanhen leikkipuistossa on maatilateema.
  Hanhen leikkipuistossa on maatila -teema.
 • Hossilantien leikkipuisto sijaitsee Hellberginkylässä. Puisto on peruskunnostettu syksyllä 2023 ja se on valaistu. Puistosta löytyy myös pulkkamäki. Metsän siimeksessä olevan puiston vierestä kulkee Muurahaispolku, jonka varrella olevissa tauluissa kerrotaan luonnosta ja ympäristöstä lapsille sopivalla tavalla.

  Puiston osoite on Hossilantie 8-10.

  Hossilantien leikkipuistossa on mukava metsäinen tunnelma ja paljon erilaisia leikkivälineitä.
  Hossilantien leikkipuisto peruskunnostettiin syksyllä 2023
 • Jousikujan leikkipuisto on Paimion keskustassa, Ala-Vistalla. Puiston välineet ovat jo aikaa nähneet, mutta kuitenkin toimivat. Puiston upeana yksityiskohtana on kuumana kesäpäivänä mukavasti varjoa tarjoava suuri Saarnipuu.

  Jousikujan leikkipuisto on ajateltu lakkautettavan, kun läheiseen Jokipuistoon valmistuisi uusi suurempi leikkipuisto.

  Jousikujan leikkipuiston osoite on Jousikuja 3.

 • Jättiläiskiventien leikkipuisto löytyy Oinilasta, Ankkalammen maauimalaakin kiertävän kuntoreitin varresta. Metsään rakennettu puisto on ympäröity aidalla. Leikkivälineet ovat tavanomaiset.

  Leikkipuiston osoite on Jättiläiskiventie 12.

 • Korpitien leikkipuisto on remontoitu vuonna 2020. Puistomaisesta leikkipuistosta löytyy leikkivälineiden lisäksi pulkkamäki. Sekä puisto että mäki on valaistu.

  Puiston osoite on Korpitie 4-6.

  Korpitien leikkipuisto
  Korpitien leikkipuisto on peruskunnostettu vuonna 2019.

   

 • Paltantien leikkipuisto on peruskunnostettu 2023, jolloin sinne asennettiin myös uusia leikkivälineitä. Alue on puistomainen ja aidattu. Se sijaitsee kaupungin keskustassa, paloaseman läheisyydessä.

  Leikkipuiston osoite on Paltantie 3.

  Paltantien remontoidussa leikkipuistossa on muun muassa valkoinen poliisimopo ja vihertävästä kierrätysmateriaalista valmistettu kiipeilyteline.
  Poliisimopo ja valtamerestä kerätyistä kalastusvälineistä, eli kierrätysmateriaalista valmistettu kiipelyteline.
 • Tapiolassa sijaitseva Pellervontien leikkipuisto on remontoitu vuonna 2019. Hienossa puistometsässä sijaitsevan leikkipaikan välineet ovat perinteiset. Vieressä on myös Tapiolan kenttä, jossa voi luistella talviaikaan. Kentän laidalta löytyy myös hiihtolatu, jolta voi suunnata Rivonmäenreitille.

  Puiston osoite on Pellervontie 8

  Pellervontien leikkipuisto on metsän siimeksessä.
  Pellervontien leikkipuisto on metsän siimeksessä.
 • Peltolantien leikkipuisto sijaitsee Preitilässä, Vähäjoen avaran peltomaiseman reunalla. Puisto on aidattu ja siellä on perinteiset leikkivälineet keinuineen, kiipeilytelineineen ja hiekkalaatikkoineen.

  Puiston osoite on Peltolantie 1.

 • Pihlajatien leikkipuisto on avaralla, mutta kuitenkin puuston reunustamalla nurmitontilla. Välineistö on melko suppea ja hieman jo aikaa nähneet.

  Puiston osoite on Pihlajatie 6.

 • Puistotien leikkipuisto on rakennettu kokonaan uudestaan vuonna 2021. Puiston näyttävänä keskipisteenä on upea linna. Muita välineitä perinteisten lisäksi ovat trampoliini ja korispiste. Puistossa on myös asfalvoitu rata, jossa voi ajaa pyörillä, tai vaikka scoottailla. Puistossa on valaistus.

  Puiston osoite on Puistotie 8.

  Puistotien leikkipuiston korkea, keltainen linna.
  Puistotien leikkipuiston linna.
 • Räpälän leikkipuisto on Moision puistoalueella sijaitseva suurempi leikkipaikka. Kukkulan päällä olevaa leikkipuistoa on laajennettu vuonna 2019. Pieni parkkipaikka löytyy Räpäläntien varresta. Puisto on valaistu.

  Puiston osoite on Eemelintie 6.

  Räpälän vuonna 2019 laajennetun leikkipuiston välineitä
  Räpälän leikkipuistoa laajennettiin vuonna 2019.
 • Saaren leikkipuisto on ympäröity aidalla. Siellä on monipuoliset ja vauhdikkaat leikkivälineet.

  Puiston osoite on Metsäsaarentie 20

 • Saarmäentien leikkipuisto sijaitsee Hanhijoella asuinalueen keskellä olevassa pienessä metsäsaarekkeessa. Puiston välineitä on uusittu ja lisätty vaiheittain.

  Puiston osoite on Saarmäentie 6.

 • Sampsantien leikkipuisto on Kaljalassa, rivitaloalueen keskellä sijaitseva pieni puisto. Välineitä on vähän, ja ne ovat jo melko vanhoja. Leikkipuisto on tarkoitus lakkauttaa, kun lähelle rakentuvalle uudelle Koivulinnan alueelle tehdään uusi leikkipuisto.

  Puiston osoite on Sampsantie 1

 • Taksvärkkarintien leikkipuisto sijaitsee Oinilassa. Metsään rakennetussa puistossa on viidakkotunnelmaa. Puisto on uusittu vuonna 2020. Puistoon pääsee valaistua puistokäytävää pitkin Jägerhornintien varresta. Puisto on valaistu.

  Puiston osoite on Taksvärkkarintie 6.

  Taksvärkkarintien leikkipuistossa on viidakkotunnelmaa.
  Taksvärkkarintien leikkipuiston hieno liukumäki.

   

   

 • Tilhentien leikkipuisto on Kriivarissa sijaitseva aidattu, värikäs puisto, joka on remontoitu 2017. Tästä puistosta löytyy monenlaista kivaa tekemistä. Puisto on valaistu ja sen vieressä on myös pieni pelikenttä.

  Puiston osoite on Tilhentie 2

  Tilhentien leikkipuisto on värikäs.
  Tilhentien 2018 peruskunnostettu puisto on mukavan värikäs.

   

 • Urheilupuiston leikkipuisto on nimensä mukaisesti Urheilupuiston sisällä sijaitseva leikkipaikka. Puistoa ympäröi oma aita. Leikkivälineitä on uusittu tarpeen mukaan. Puisto on valaistu.

  Puiston osoite on Vistantie 63.

Hanhen leikkipuiston videoesittely

Ohita osio
Videolla esitellään vuonna 2021 rakennettu Hanhen leikkipuisto.

Yhteystiedot

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)