Siirry sisältöön

Jokipuisto

Virkistyskeidas Paimionjoen rannalla.

Ilmakuva Jokipuiston rannasta

Virkistyskeidas Paimionjoen rannalla

Paimion Jokipuisto antaa hienot puitteet monipuoliseen virkistäytymiseen kaupungin keskustassa, Paimionjoen rannalla. Ala-Vistan asemakaavan mukainen puistoalue tuli kaupungin omistukseen v. 2011 ja sitä on kunnostettu teknisen lautakunnan vahvistaman  yleissuunnitelman mukaiseksi viihtyisäksi keitaaksi. Jokipuistossa on jo nyt paljon koettavaa ja katseltavaa, ja tulevaisuudessa vielä enemmän.

Ennen kaupungin maanomistusta ja Jokipuiston rakentamista alue oli jo pitkään ollut vailla varsinaista toimintaa. Ennen sitä alueella oli toiminut saha. Paimion saha oli aikanaan mahtava teollisuuslaitos. Höyrysaha perustettiin Vistalle jo vuonna 1889. Lopulta sahan toiminta ajettiin alas, ja kävipä vielä niin että helmikuussa 1986 tulipalo tuhosi saharakennuksen ja lajitteluvaraston.

Missä?

Jokipuiston osoite on Sahurintie 7. Pysäköintialue löytyy kun ajat tietä alas.

Jokipuiston yleissuunnitelma vuodelta 2011.
Jokipuiston yleissuunnitelma vuodelta 2011.
Perinteiset Siltasoudut Paimion Jokipuistossa.

Aktivoiva Jokipuisto

Puistoinen jokimaisema

Jokipuiston maisemaa hallitsee tietysti Paimionjoki, joka elävöittää vihreää maisemaa. Joen molemmilla reunoilla on veden aikojen saatossa syömät rantatöyräät, puiston puolella hieman etäämmällä rannasta. Puiston puoleisella rannalla on veden läheisyydessä laajempi tasainen alue, jolla järjestetään tapahtumia. Rannasta löytyy istuskelupaikkoja, grillikatos, laituri ja rantautumispaikka. Puistokäytävä -verkostolla on mukava liikkua. Laajoilta nurmi- ja niittyalueilta löytyy piknikpaikkoja auringosta nauttiville ja puiden varjosta pitäville. Ongintaa voi harrastaa vaikka joen keskellä olevassa pienessä saaressa, johon pääsee kesäaikaan siltaa pitkin. Puistosta kävelyretkeä voi jatkaa vaikka Postinkujan miljöön kautta Vähäjokipolulle.

Kuntoilijoita Villen kuntokeitaalla avajaispäivänä .

Villen kuntokeidas

Jokipuistoon valmistui kesällä 2017 ulkokuntosali, Villen Kuntokeidas, joka sijaitsee Jokipuiston rantatöyrään ylätasanteella, os. Sirkkelikuja 6.
Kuntokeitaalla on 13 erilaista kuntolaitetta. Villen Kuntokeidas avattiin Jokipuisto- tapahtuman yhteydessä 26.8.2017. Villen Kuntokeitaan rahoitus on saatu Ville Rahilan kaupungille tekemästä testamentista. Lisäksi Aluehallintovirastolta saatiin rahoitusta lähiliikuntapaikan rakentamiseen. Ville Rahila teki elämäntyönsä Paimion sahalla, joten senkin puolesta Jokipuisto on oikea paikka tälle ulkokuntosalille. Villen Kuntokeidas on suunnattu erityisesti senioreille sekä toimii ns. matalan kynnyksen lähiliikuntapaikkana.

Jokipuiston kuntoportaat rakennettiin aivan Villen kuntokeitaan läheisyyteen.

Kuntoportaat

Aivan Villen kuntokeitaan viereen rakennettiin myös kuntoportaat vuonna 2017. Kuntoportaat toimivat myös täydellisenä kulkureittinä Jokipuiston ylätörmän ja ranta-alueen välillä. Portaiden mittasuhteissa on huomioitu seniorit ja liikuntarajoitteisuus.

Padel Jokipuiston on rakentanut Sporttitehdas Oy.

Padel

Padel Jokipuisto on valmistunut vuonna 2021. Kaupunki vuokrasi alueen yksityiselle toimijalle, joka rakensi kentän. Kenttää vuokraa Sporttitehdas Oy.

Soratien pinta

Petankki

2016 rakennettu petankkikenttä on kivituhkapintainen ja sillä on puiset reunukset. Vieressä on myös istuskelupaikat pelaajille.

 

Kehittyvä Jokipuisto

Jokipuistoon on rakenteilla, suunniteltu ja suunnitteilla useita kohteita.

Vuonna 2022 puistoon valmistuu skeittipuisto. sen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2021.

Paimion skeittipuistoa alettiin rakentamaan 2021
Paimion skeittipuiston, eli PaisKe:n lopullinen pinta on vielä asentamatta. Avajaisia päästäneen viettämään alkukesästä 2022.
Mallinnoskuva Paimion skeittipuistosta.
3D -mallinnos skeittipuistosta

Paviljonki

Suunnitelmat ovat olemassa Jokipuiston paviljongin osalta. Sen on tarkoitus nousta kuntoportaiden läheisyyteen, penkereen päälle. Suunnitelmat on tehty myös ”perhospuiston” osalta, jonka olisi tarkoitus rakentua petankkikentän ja skeittiparkin väliin.

Kaupungin visiona on myös toteuttaa Jokipuistoon ”leikkimaailma”, eli suurempi leikkipuistokokonaisuus.

Jokipuisto Paimion karttapalvelussa

Ohita osio
Jokipuiston sijainti Paimion karttapalvelussa

Yhteystiedot

Kaisa Salonen

Kaisa Salonen

Viheraluemestari
Asiantuntija (viranhaltija)