Siirry sisältöön

Roskat roskikseen -tapahtuma

Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan innoittamina kerätään yhdessä roskat pois kauniista kaupungistamme!

Ajankohta:
24.4.2023 klo 14:00–18:00

Sijainti:
Urheilupuiston parkkipaikka
Vistantie 63, Paimio

Lisätiedot:
Mukaan kannattaa ottaa hanskat ja roskapihdit, jos sellaiset kotoa löytyvät. Roskapussit saa paikan päältä.

Järjestäjä:
Ympäristöpalvelut

Roskat roskikseen -tapahtuma järjestetään 24.4. klo 14-18 Paimion urheilupuiston parkkipaikalla.

Paimio on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa lähes 150 muun kaupungin ja kunnan kanssa. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään roskia lähiympäristöstään, vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan sekä kiinnittää huomiota vastuulliseen ja siistiin luonnossa liikkumiseen. Kampanja näkyy Ylen kanavilla ja ohjelmissa koko kevään 13.4.-14.6.2023.

Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan innoittamina kerätään yhdessä roskat pois kauniista kaupungistamme!
Tule siis yksin, kaverin tai perheen kanssa keräämään roskia.
Mukaan kannattaa ottaa hanskat ja roskapihdit, jos sellaiset kotoa löytyvät. Ensimmäisille on lainaksi hankoja ja roskapihdit. Roskapussit saa paikan päältä.

Tarjolla mehua ja ARVONTA siivoukseen osallistuneiden kesken!

Tapahtuman lähtöpaikka on Paimion urheilupuiston parkkipaikalla, roskia voi lähteä keräämään valitsemaansa suuntaan. Kerätyt roskat voi tuoda parkkipaikan jäteastiaan.
Ylen kampanjasivustolle yle.fi/miljoonaroskapussia jokainen voi merkitä keräämiensä roskapussien määrän reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Kerättyjen pussien merkkaamiseen saa apua tapahtumassa.

----------------------------------------------------------------------------------------

Turvallisuus- ja hygieniaohjeita roskien keräämiseen

1. Suojaa kätesi hanskoilla. Ole erityisen varovainen, jos keräät rikottua lasia, teräväreunaista metallia tai hyvin likaisia roskia. Roskapihdit ovat hyvä apuväline roskienkerääjälle.

2. Jos keräät tupakantumppeja, voit käyttää keräyssuojana lisäksi maahan pudonneita puiden lehtiä, pieniä muovi- tai karkkipusseja, paperinenäliinaa tms.

3. Jos näet huumeruiskun, älä koske siihen, vaan käy kertomassa löydöstä mukana olevalle aikuiselle. Aikuinen voi laittaa ruiskun hanskat kädessä tai suojavälinettä käyttäen piikin kestävään suljettuun astiaan joka toimitetaan apteekkiin. Astiaksi käy esim. muovirasia tai virvoitusjuomatölkki. Suojapihtinä voi käyttää myös esim. maasta löytyviä puutikkuja tai oksia. Huumeruisku on vaarallinen jäte, mutta onneksi niitä näkee hyvin harvoin.

4. Jos löydät muita vaarallisia jätteitä, kuten auton akkuja tai lääkkeitä, älä koske niihin, vaan käy kertomassa mukana olevalle aikuiselle. Aikuinen huolehtii vaarallisen jätteen keräämisestä, ja vaarallisten jätteiden pitämisestä erillään muista roskista.

5. Pese kädet huolellisesti roskien keräämisen jälkeen. Kerätessäsi roskia tuotat ympäristöön siisteyttä, mikä merkitsee turvallisuutta niin ihmisille kuin eläimille.

----------------------------------------------------------------------------------------

Teiden reuna-alueiden siivous

Tee näin:
1. Kerää roskat yhdeltä puolelta tietä kerrallaan.
2. Käytä tien vasenta reunaa ja kulje liikennettä vastasuuntaan.
3. Vältä jalkaisin tien ylittämistä.
4. Tarvittaessa ylitä tie ainoastaan ylitykseen tarkoitetusta kohdasta. Jos tämä ei ole mahdollista, ylitä tie kohtisuoraan paikassa, jossa on hyvä näkyvyys.

Varustaudu näin:
1. Näkyvä vaatetus tai varoitusliivi.
2. Tukevapohjaiset suojaavat kengät.
3. Viiltosuojakäsineet.
4. Roskapihdit tai muu työkalu roskien poimimiseen.

Jos saavut siivoamaan omalla autolla, auto tule pysäköidä P-paikoille/levikkeille. Sieltä voit kävellä siivottavan alueen verran. Pientareelle tai linja-autopysäkeille ei saa pysäköidä.
Moottori- ja moottoriliikenneteille (jalankulku tieliikennelain mukaan kielletty) tai muille kaksiajorataisille teille meno on kielletty.

Takaisin tapahtumiin