Siirry sisältöön

Laatuelokuvien sarjan joulukuun elokuva Balladi valkoisesta lehmästä

Laatuelokuvien sarjan joulukuun elokuvana nähdään iranilaiselokuva Balladi valkoisesta lehmästä.

Ajankohta:
15.12.2022 klo 18:30–20:15

Sijainti:
Bio Stara
Pussitie 4

Järjestäjä:
Paimion kulttuuripalvelut & Bio Kuva Jari Mäkilä

Linkki tapahtuman sivulle

Ulkokuva elokuvateatteri BioStarasta.

Paimion kulttuuripalvelujen ja Bio Kuva Jari Mäkilän yhteisessä laatuelokuvien sarjan joulukuun elokuva on iranilaiselokuva Balladi valkoisesta lehmästä. Elokuva esitetään Bio Starassa (Pussitie 4) sekä sunnuntaina 11.12. klo 15 että torstaina 15.12. klo 18.30. Liput 8€

Elokuvassa päähenkilö Minan elämä kääntyy ylösalaisin, kun hän kuulee, että hänen teloitettu puolisonsa olikin ollut syytön rikokseen, josta mies tuomittiin. Viranomaiset pahoittelevat virhettä ja tarjoavat rahallista korvausta, mutta mikä olisikaan riittävä korvaus menetetystä puolisosta, lapsen isästä, yhdestä varastetusta elämästä? Aivan kuin suunnattomassa surussa ja järkytyksessä ei jo olisi riittävästi kannettavaa, Mina tulee myös yhteiskunnassa heikommaksi, sillä leskenä hänellä on vähemmän valtaa kuin koskaan. Hänet on pian potkittu töistä, häädetty asunnosta ja painostettu naimaan tyrkky lankomies.

Mina itse aloittaa hiljaisen taistelunsa kyynistä virkakoneistoa vastaan ja tekee sen itsensä ja tyttärensä vuoksi, oikeudentuntonsa ohjaamana. BALLADI VALKOISESTA LEHMÄSTÄ on koskettava katsaus iranilaiseen naisen elämään ja puheenvuoro oikeudenmukaisuuden puolesta. Suomen elokuvasäätiön maahantuontituki 2021.

Takaisin tapahtumiin