Siirry sisältöön

Turun seudun joukkoliikenne Föli

Turun seudun joukkoliikennealueeseen kuuluvat Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko sekä heinäkuun alusta 2024 alkaen myös Paimio.

Fölin keltainen logo.

Fölissä on samat lipunhinnat voimassa koko alueella. Föli vastaa alueen joukkoliikenteen järjestämisestä, suunnittelee aikataulut ja lippujen hinnat.

Paimion kaupungintalon palvelupiste (Vistantie 18) toimii 17.6 alkaen Fölin palvelupisteenä. Heinäkuussa palvelupiste on kiinni ja Föli -lippujen myynti jatkuu kesätauon jälkeen 4.8. Paimion Asematien R-kioski myy Fölin kerta- ja vuorokausilippuja ja lataa matkakortteja.

Lue lisää Fölin joukkoliikenteestä Fölin omalta Paimio-sivulta.

Fölin aikatauluvihkoja.

Aikataulut

Linja 700,701,703-709 – 1.7.2024 alkaen.pdf (foli.fi)
Fölin kesäaikataulut 2024

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen kesäaikataulut ovat voimassa 22.9.2024 saakka. Talviaikataulut tulevat olemaan voimassa 23.9. 2024 – 1.6.2025. Kesäaikataulujen aikataulukirjoja on saatavana kaupungintalon palvelupisteestä ja Paimion Sähkömuseon alakerrasta.

Paimion sisäiset linjat PA1-PA5

Paimion sisäisen palveluliikenteen korvaa Föli-liikenteessä linja PA5 (1.8. alkaen). Paimion sisäiset linjat PA1-PA4 reitit ja aikataulut säilyvät pääosin ennallaan. Linjoja liikennöidään kouluvuoden liikennöinnin aikana arkipäivinä (5.8. alkaen).

 • Keskusta – Oinila – Askala – Keskusta reitti on muutoin samanlainen kuin nykyisin, mutta Oinilan kierros ajetaan myötäpäivään. Linjalle PA1 perustetaan lisäksi Jokelan koululta Oinilaan ja keskustaan ajava reitti.

 • Keskusta – Huso – Kurki – Koulukeskus – Jokilaakson koulu perustetaan reittiversio, joka jatkaa nykyisen reitin koulukeskuksen pysäkiltä Jokelan koululle, jotta koululaisia palveltaisiin paremmin.

 • Paimio – Koulukeskus – Oinila – Juntola – Suksela – Pennainen – Paimio

 • Metsäkoulu – Paimio, sairaala – Paimio MH

 • Keskusta – Terveyskeskus – Parantola – Taatila – Korvenala – Askala

  • Päätepysäkki Paimion keskustassa on Asematiellä, josta liikennöidään terveyskeskukseen, Tykslabin laboratorioon KTO:lle, moottoritien pikavuoropysäkin läheisyyteen ja Paimion parantolalle.
  •  Asematieltä ajetaan lisäksi vuoroja Kalevan, Korvenalan ja Taatilan alueille sekä Tomerontien reittiä.
  • Linjan aikataulut ja ajettavat reitit jaetaan kahdelle erilaiselle reittiversiolle, joista maanantai, keskiviikko ja torstai ovat keskenään samanlaiset sekä tiistai ja perjantai ovat keskenään samanlaiset.

  Linja PA5 aikataulut

Lähimaksulla maksaminen fölin linja-autoissa.

Liput ja hinnat:

Matkalippu vaihtoehtoina ovat kerta- ja vuorokausiliput, sekä Fölin matkakortti. Kertalippu on voimassa 2 tuntia, kun taas vuorokausilipulla voit matkustaa Fölin liikenteessä 1-7 päivää.

Kertalipun voi ostaa lähimaksulla, mobiilisti Föli-sovelluksesta, palvelupisteistä ja lippuautomaateista tai kuljettajalta käteisellä. Vuorokausilipun voi ostaa Föli-sovelluksesta, palvelupisteistä ja Föli-alueen R-kioskeista. Yhden vuorokauden lipun voi lisäksi ostaa kuljettajalta lähimaksulla tai käteisellä sekä Fölin lippuautomaateista.

Lue lisää Fölin liput.

 

Föli-kortteja ja kortin latauslaite.

Föli matkakortit

Föli-kortteja on saatavana kausi-, arvo- ja tupla korttina. Kausikortti sopii säännöllisesti matkustavalle. Arvokortti sopii säännöllisen epäsäännöllisesti matkustavalle. Tuplakortti sopii henkilölle, joka ei etukäteen tiedä matkustaako paljon vai vähän.

Föli-kortti saa ostettua Paimion Kaupungintalon palvelupisteestä ja se maksaa 5€. Muut palvelupisteet löydät Fölin palvelupisteet. Föli-kortteja voi ladata palvelu- ja latauspisteillä, Fölin lippuautomaatilla, Föli-sovelluksella ja Fölikauppassa.

 • Fölin sovellus.

   

  Föli-sovelluksen löydät puhelimen sovelluskaupasta.
  Se on ladattavissa Apple- ja Android-puhelimiin.

  Lue lisää Föli-sovellus.

  Näin lataat Föli-sovelluksen:

  • Avaa puhelimesi sovelluskauppa
  • Kirjoita hakukenttään “Föli”
  • Paina “asenna”
  • Sovelluksen latauduttua tulee painike “avaa”