Siirry sisältöön

Varsinais-Suomen korjauspalvelut löytyvät nyt osoitteesta korjaa.se

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) tarjoama Korjaa.se-verkkopalvelu ehkäisee jätteen syntyä yhdistämällä korjauspalveluita tarjoavat yritykset ja kuluttajat.

Lounais-Suomen Jätehuollon logo, jossa vihertävä lintu.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) toiminta-alueella Varsinais-Suomessa toimivat korjauspalveluja tarjoavat yritykset löytyvät nyt kootusti korjaa.se-verkkopalvelusta. Palvelu auttaa kuluttajia etsimään ja löytämään kaipaamaansa palvelua aina vetoketjun vaihdattamisesta tietokoneen huoltoon ja huonekalujen verhoiluun.
Palvelun tarjoaa LSJH ja sen toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Ekokumppanit Oy, jonka kanssa alkusyksystä aloitetun yhteistyön myötä sivusto on nyt julkaistu.

– Palvelun tavoitteena on helpottaa ajantasaisten varsinaissuomalaisten korjauspalveluiden löytymistä sekä pidentää eri esineiden ja tavaroiden elinikää. Yksi LSJH:n perustehtävistä on kannustaa asukkaita jätteen määrän vähentämisessä. Korjaa.se-palvelun avulla pääsemme tekemään tätä työtä yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa, LSJH:n tutkimus- ja kehityspäällikkö Miia Jylhä kertoo.

Mukana jo yli 100 varsinaissuomalaista yritystä

Yrityksille ja kuluttajille maksuton korjaa.se-palvelu eroaa verkon hakukoneista siten, että se tarjoaa kuluttajalle ajankohtaiset tiedot tarjolla olevista korjauspalveluista helposti yhdestä paikasta. Lanseerausvaiheessa mukaan on saatu jo yli 100 korjauspalvelua tarjoavaa varsinaissuomalaista yritystä.
– Korjauspalveluja käyttämällä saadaan tavaroille lisää käyttöaikaa ilman, että uutta tavaraa tarvitsee ostaa kaupasta. Esimerkiksi kännykän rikkoutunut näyttö kannattaa vaihdattaa sen sijaan, että ostaa uuden puhelimen, sillä elektroniikkalaitteiden käyttöiän pidentäminen on ilmastoteko, Jylhä kannustaa.

Korjauspalvelut on hyvä pitää Jylhän mukaan mielessä esimerkiksi lähestyvän joulun aikaan.

– Joulupakettiin kannattaa jätteen synnyn ehkäisyn nimissä sujauttaa vaikkapa lahjakortti korjauspalveluihin materian sijasta, hän muistuttaa.

Halukkaat yritykset voivat edelleen liittyä palveluun

Korjaa.se on alun perin Pirkanmaalle toteutettu palvelu, joka on viime vuosina laajentunut eri puolille Suomea. Ekokumppanit Oy:n viestintäpäällikkö Carl Willandt on iloinen palvelun laajentumisesta.
– Varsinais-Suomi on yksi Suomen suurimmista kasvukeskuksista ja uuden alueen myötä korjaa.se kattaakin nyt jo noin kahden miljoonan suomalaisen lähikorjauspalvelut, Willandt kertoo.
– Paikalliset yritykset lähtivät mukaan innokkaasti ja halukkaat yritykset voivat edelleen liittyä palveluun kätevästi palvelun verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Toivottavasti palvelusta on tulevaisuudessa paljon iloa niin seudun yrityksille kuin kuluttajille, hän lisää.

Etsi ja löydä palveluja: www.korjaa.se/varsinais-suomi/