Siirry sisältöön

Varhan palveluverkkouudistuksella vain vähän vaikutuksia Paimioon

Varsinais-Suomen hyvinvointialue julkisti perjantaina 15.3. palveluverkkoa koskevan suunnitelmansa, jonka mukaan vuoteen 2026 mennessä suljetaan 16 terveysasemaa. Paimion terveysasema ei ole suljettavien terveysasemien listalla.

Varsinais-Suomen hyvinvointalueen logo, jossa teksti Varha, Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Suomen toiseksi suurin hyvinvointialue suunnittelee, että jatkossa Varsinais-Suomen asukkaita palveltaisiin 35 sote-keskuksessa. Nykyisin keskuksia on kaikkiaan 53. Lakkautusuhan alla olevat asemat ovat toiminnallisesti, tilojen kunnon tai henkilöstön saatavuuden kannalta Varhan selvityksen mukaan kaikkein hankalimpia.

Suunnitelmaan on kirjattu, että vuoteen 2026 mennessä Paimion-Sauvon terveysaseman lääkäripalvelut keskitettäisiin Paimioon. Piikkiön sote-pisteen kohdalle on suunnitelmissa merkitty lääkäriasioinnin ohjaamista joko Kaarinaan tai Paimioon.

Nyt julkistetut suunnitelmat koskevat sote-keskusverkostoa lyhyellä aikavälillä. Pidemmän aikavälin valmistelu samoin kuin muiden palvelujen palveluverkkosuunnittelu on vielä kesken. Sote-keskus- ja sote-asemaverkkoon läheisesti liittyviä palveluja ovat:
• Perhekeskuspalvelut
• Suun terveydenhuolto
• Toimintakykyä tukevat palvelut
• Mielenterveys- ja päihdepalvelut ja työikäisten sosiaalipalvelut

Sosiaalipalvelujen toimipisteiden tarveselvittely on käynnissä