Siirry sisältöön

Varha tuo tarjolle sosiaali- ja terveydenhuollon digisovelluksen

Uusi sosiaali- ja terveydenhuollon digisovellus on tarkoitus saada osittain käyttöön loppuvuodesta 2024. Sen sijaan uuteen sähköiseen perhevalmennuskokonaisuuteen pääsee tutustumaan Varhan verkkosivustolla jo nyt.

Sydämenmuotoinen kuvakollaasi, jossa 8 Varhan työntekijän kuvaa.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue (Varha) ottaa pitkän askeleen kohti tulevaisuuden sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia palveluita, kun alueen asiakkaille tulee käyttöön digisovellus. Jatkossa asukkaat voivat hoitaa yleisimpiä sosiaali- ja terveydenhuollon asioitaan suoraan mobiililaitteistaan, esimerkiksi älypuhelimeltaan.

Tutustu jo valmiina Varhan sivuston alla olevaan Perhevalmennuskokonaisuuteen.

Sovellus saadaan osittain käyttöön jo loppuvuodesta 2024. Sovelluksen toimittajaksi on valittu Terveystalo.

− Uudistus yhdenmukaistaa käytäntöjämme ja helpottaa palvelujemme saatavuutta. Haluamme helpottaa varsinaissuomalaisten arkea. Noin 90 prosentilla 16–89-vuotiaista asiakkaista on käytössään älypuhelin. Tähän palvelutarpeeseen haluamme vastata ja sujuvoittaa asiointia, kertoo hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikainen.

Sovelluksella voi esimerkiksi ottaa yhteyttä Varhaan, käydä videovastaanotolla, varata ajan, tarkastella omia tietoja tai täyttää esitietolomakkeita.

− Asiointi helpottuu, kun asiakkaat voivat sovelluksen kautta asioida Varhan ammattilaisten kanssa nykyistä joustavammin ja tarkastella omia palvelutietojaan. Ammattilaiset puolestaan saavat työtään helpottavia työkaluja asiakasohjaukseen. Näin palveluohjaus sujuvoituu ja ammattilaisten työaikaa vapautuu muuhun asiakastyöhön, kertoo Varhan asiakkuusjohtaja Pasi Oksanen.