Siirry sisältöön

Sähkömuseossa vietetään SLM 100 -juhlavuotta

Paimion Sähkömuseossa vietetään vuonna 2023 Sähkölähteenmäen 100-vuotisjuhlavuotta.

Sähkömuseon ylimmässä kerroksessa esitellään Sähkölähteenmäen toimintaan niin kuvin, tekstin kuin esineilläkin.

Sähkömuseon ylimmässä kerroksessa on jo nyt oma nurkkauksensa Sähkölähteenmäen toimintojen esittelemiseen. Kevään aikana koko kerros muuttuu SLM_n satavuotisen historian ja yhtiön eri projektien esittelyyn.

Tänä vuonna (2023) tulee kuluneeksi sata vuotta siitä kun, kun paimiolainen Iivari Lähteenmäki aloitti työskentelyn itsenäisenä sähköurakoitsijana. Pian tilauksia tuli niin paljon, että piti yritykseen piti palkata muitakin asentajia eli monttöörejä. Toiminta kehittyi niin, että yrityksen toiminta laajeni ja monipuolistui sekä Paimiossa että alueellisesti, jopa valtakunnallisesti. Ja lopulta ylittyivät valtion rajatkin kun erilaisia projekteja toteutettiin Neuvostoliittoa ja Lähi- ja Kauko-Itää myöden.

Tätä huikeaa kasvutarinaa tullaan vuoden aikana 2023 tuomaan esille Sähkömuseon perusnäyttelyn yläkerran näyttelytilassa niin uusilla kuin uudistettavilla näyttelyosuuksilla. Museo avaa ovensa uudistuneena 1.6.2023.

Lisäksi juhlavuoteen liittyen järjestetään useampi puolen päivän mittainen seminaari, joissa käsitellään mm työelämän muutoksia, talotekniikkaa kuin energia-alan murrosta.