Siirry sisältöön

Paimiossa on otettu käyttöön Sun Paimio -mobiilisovellus

Paimiossa on työstetty kevään ajan Sun Paimio -sovellusta, joka kokoaa yhteen Paimion julkiset palvelut, yritykset ja yhdistystoiminnan sekä ajankohtaiset asiat. Sovellus auttaa erityisesti uusia asukkaita kotoutumaan, mutta tarjoaa myös mielenkiintoista sisältöä pidempään alueella asuneille.

Pitkä ulkoparveke, jolla kävelee ihmisiä. Lisäksi kuva älypuhelimen ruudulta, jossa lukee Tervetuloa Paimioon.

Sovellus otetaan käyttöön osoitteesta app.sunpaimio.fi, eli käyttäjä ei tarvitse sovelluskauppoja. Sovellusta voi myös käyttää puhelimen selaimessa. Se on käyttäjille ilmainen ja mainosvapaa. Sovellusta voi käyttää ilman rekisteröitymistä, mutta rekisteröityneet käyttäjät saavat suosituksia sisällöistä oman elämäntilanteen ja kiinnostuksen kohteiden perusteella. Sovellus on käytettävissä suomeksi ja englanniksi. Ukrainan kielellä on tarjolla suppeampi versio.

”Haluamme tarjota asukkaillemme ja Paimioon muuttoa pohtiville kätevän tavan ottaa kaupunki haltuun. Sovelluksesta löytyy muun muassa julkiset palvelut, paikallisia yrityksiä ja harrastusmahdollisuuksia. Sen avulla on myös kätevää seurata kaupungin uutisia ja tilata esimerkiksi ilmoitukset mahdollisista kriisitilanteista”, kertoo Paimion kaupungin elinkeinojohtaja Jani Penttilä.

Sovelluksen on rahoittanut Paimion Kehitys Oy ja sen toteutuksessa on ollut lisäksi mukana useita Paimion kaupungin asiantuntijoita. Teknisestä toteutuksesta vastaa muuttajien digitaalisiin palveluihin erikoistunut CYF Digital. Sovellus toimii osana Seutuluotsi-sovellusalustaa, joka on otettu käyttöön Turun seudulla viime vuonna. Näin ollen ladatun sovelluksen nimi on myös Seutuluotsi ja Paimion omaa versiota kutsutaan nimellä Sun Paimio -sovellus.

Sovellus hyödyntää avointa dataa ja joukkoistamista

Sovelluksessa käytetään useita avoimen datan lähteitä. Tavoitteena on myös joukkoistaa sisällöntuotantoa paikallisille, jotka tuntevat kotiseutunsa parhaiten. Jos sovelluksesta puuttuu jokin palvelu, sovelluksen toteuttaja opastaa tietojen lisäämiseen:

“Lähtökohtamme on, että hyödynnämme mahdollisimman paljon avointa dataa. Jos sovelluksesta esimerkiksi puuttuu jokin paikallinen yritys, sen voi lisätä kaikille avoimeen karttapalvelu Open Street Mapiin. Oman yhdistyksen taas voi lisätä valtakunnalliseen Lähellä.fi yhdistystietokantaan. Näistä lähteistä haetaan tietoja myös Sun Paimio -sovellukseen.”

Lisätietoja antavat:

Jani Penttilä, elinkeinojohtaja | Paimion kaupunki
jani.penttila@paimio.fi | 0400 505 110

Susanna Lahtinen, CEO | CYF Digital
susanna@cyf.fi | 040 705 1991

CYF Digital on turkulainen kuntamarkkinoinnin ja kotoutumisen asiantuntijayritys, joka toteuttaa digitaalisia palveluita, tutkimuksia ja markkinointikampanjoita näiden teemojen parissa. CYF Digital on julkaissut myös asuinalueiden hakukoneen Know Your Hoods sekä eurooppalaisen yliopistosovelluksen My Mobile Tutor.