Siirry sisältöön

Paimion polun rakentaminen Rivonmäellä alkaa

Paimion kaupunki käynnistää tällä viikolla  Paimion polun -ulkoilureitin uuden reittilinjauksen rakentamisen Rivonmäen alueella.

Polku metsässä.

Polku kutsuu metsän siimekseen

Paimion polku jakaa nykyisin Rivonmäen osalta saman kulku-uran Rivonmäen reitin kanssa, johon ollaan nyt saamassa muutos. Rakentaminen kohdistuu Paimion Urheilupuiston ja moottoritien väliselle alueelle. Varsinainen rakentaminen on kuitenkin pienimuotoista, koska uusi reittilinjaus tulee käyttämään suurelta osin alueella jo olevaa polkuverkostoa. Reitin merkitseminen erilaisin opastein tehdään vasta reitin muutoin valmistuttua. Polku tulee kulkemaan Paimion kaupungin ja yksityisessä omistuksessa olevilla maa-alueilla. Valmista ulkoilureittiä voi käyttää jalan ja pyörällä liikkuen. Jatkossa yhtenäinen ulkoilureitistö kattaa alueet Paimion Urheilupuistosta aina Hiekkahelmen alueen reiteille asti. Talvisin reitistöä on tarkoitus tampata talkoovoimin talvipyöräily- ja kävelykäyttöön.
Rakentamistyöt toteutetaan kaupungin omana ja suurelta osin talkootyönä. Rakentamisen aikana kyseisellä alueella liikutaan myös erilaisilla ajoneuvoilla ja koneilla, mahdollisimman vähän haittaa muille liikkujille aiheuttaen. Uuden reitin arvioidaan avautuvan käyttöön kevät-kesällä 2024.