Siirry sisältöön

Paimion lajitteluasemalla on siirrytty laajennettuihin sesonkiaukioloaikoihin

Paimiossa laajennettu aukioloaika tarkoittaa sitä, että lajitteluasema on avoinna huhti - lokakuussa arkipäivien lisäksi myös joka kuun ensimmäisenä lauantaina.

Ilmakuva Paimion lajitteluasemasta.

Siivouksen ja pihanraivauksen sesonkiaika käsillä

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemilla valmistaudutaan kevään korvalla sekä siivousjätteiden että puutarhajätteiden vastaanottoon.

– Asemille tuodaan tähän aikaan vuodesta paljon pihansiivousjätteitä, kuten risuja ja haravointijätettä. Ne otetaan vastaan maksutta. Paljon tulee myös varastojen sekalaista siivousjätettä sekä niin ikään maksuttomia sähkölaiteromua ja poistotekstiiliä, kertoo LSJH:n materiaalipäällikkö Marko Kokkonen.

Lajitteluasemien kävijämäärät kasvavat talvikaudesta kesäkaudelle tultaessa keskimäärin 67 prosenttia.

– Viime vuonna luminen kausi venyi maaliskuun loppuun asti, ja maaliskuu oli poikkeuksellisen hiljainen. Viime vuonna lajitteluasemien asiakasmäärä yli kaksinkertaistui maaliskuusta huhtikuuhun. Maaliskuu on myös tänä vuonna ollut normaalia hiljaisempi, joten huhtikuussa voi asemilla olla ajoittain ruuhkaa, Kokkonen arvelee.

LSJH:lla on 13 lajitteluasemaa aina Utöstä Yläneelle. Kaikki asemat ovat toimialueen kotitalouksien vapaasti käytettävissä. Kotitalouden voivat viedä lajitteluasemille maksutta useita erilaisia jätelajeja, kuten vaarallisia jätteitä, rikkinäisiä sähkölaitteita, metalliromua, puujätettä, pakkausjätteitä ja poistotekstiiliä. Asemilla otetaan hinnaston mukaan vastaan kaikenlaista siivous- ja remonttijätettä.

Paimion lajitteluasema yhteystiedot ja aukioloajat

Muurassuontie 4, Rivonmäki. P. 0200 47470.
Ma–pe klo 11–18. Lisäksi huhti–lokakuussa joka kuukauden ensimmäinen arkilauantai klo 9–16.

Kaikki LSJH:n lajitteluasemat ja ekopisteet

Lounais-Suomen Jätehuollon logo, jossa vihertävä lintu.