Siirry sisältöön

Paimion kaupunki mahdollistaa valjakkohiihdon harrastamisen

Paimiossa kehitetään ja parannetaan jatkuvasti ulkoliikuntamahdollisuuksia. Sää- ja keliolosuhteet ovat sallineet sen, että talviurheilukausi on jo aloitettu.

Valjakkohiihtäjä, jota koira vetää lumisessa maastossa.

Hiihto, luistelu, mäenlasku, talvikävely ja talvipyöräily ovat liikuntamuotoja, joihin Paimiossa on jo totuttu. Naskarlan alueella on ylläpidetty ns. koirahiihtolatua, jota tulemme myös jatkossa hoitamaan lumiolosuhteiden salliessa.

Tänä talvena haluamme vielä parantaa hiihtourheilumahdollisuuksia koirien kanssa. Kyse ei ole siitä, että yleiselle ladulle lähdetään hiihtämään koira talutushihnassa, vaan valjakkohiihdosta, kilpaurheilulajista. Valjakkohiihdossa on tärkeää noudattaa sille annettuja sääntöjä ja varusteiden tulee olla lajiin tarkoitetut. Muilta samaan aikaan hiihtoväylää käyttäviltä tarvitaan myös valjakkohiihdon huomioimista, jolloin tiukkapipoisuus ei sovi asiaan ja on hyvä tietää muutama ohje ja sääntö.

Valjakkohiihdon aikatauluista ja säännöistä tullaan tiedottamaan kaupungin verkkosivuilla sekä Rivonmäenreitin virallisilla lähtöpaikoilla hiihtoväylän varrella.

Säännöt ja ohjeet valjakkohiihtoon Rivonmäenreitillä

• Valjakkohiihtovuorot ovat keskiviikkoisin klo 18.30 – 22.00 ja lauantaisin klo 8.00 – 14.00.
• Valjakkohiihtoa harrastetaan siihen tarkoitettuja varusteita ja välineitä käyttäen. Koiralla on oltava valjaat ja käytössä joustava vetonaru.
• Valjakkohiihtäjä käyttää vapaantyylin uraa ja ohittaa aina vasemmalta puolelta. Kuullessasi huudon LATUA! tai OHI!, pysy oikeassa reunassa, niin valjakkohiihtäjä suhahtaa ohi.
• Muu koirien ulkoilutus ei ole sallittua hiihtoväylillä järjestyslain mukaisesti (Järjestyslaki 4/14§)
• Koira on ulkoilutettava ennen ladulle tuloa.
• Koiran kanssa hiihtävä korjaa mahdolliset jätökset pois.
• Koirat ovat koulutettuja ja rokotukset sekä madotukset kunnossa.
• Sairasta tai aggressiivista koiraa ei tuoda hiihtoreitille.

Lisätietoja valjakkohiihdosta saat Suomen Valjakkourheilijoiden liiton verkkosivuilta.