Siirry sisältöön

Paimio sijoittui hyvin maakuntaennusteen yrittäjyysilmapiiriosiossa

Varsinais-Suomen maakuntaennuste paljastaa, että yritysten kasvuodotukset ovat laskeneet. Paimion osalta yrittäjien tyytyväisyys on sen sijaan noussut aiempaan nähden.

Käsiä juoksuradan starttiviivan takana. Alla teksti Varsinais-Suomen maakuntaennuste 2023.

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteessa vuodelle 2023 julkaistiin tammikuun toisella viikolla. Kyselyssä kartoitettiin myös yrittäjien mielipiteitä oman kuntansa yrittäjäystävällisyydestä ja yhteistyöstä kunnan kanssa. Paimio nousi tuloksissa peräti sijalle nro 2. Maakuntaennuste on Varsinais-Suomen Yrittäjien tuottama kyselytutkimus.

Taulukko Varsinais-Suomen yrittäjyysilmapiiristä vuonna 2023. Listan kärjessä on Naantali ja toisena Paimio.
Paimio on noussut kaksi sijaa, kun mitattiin yrittäjien näkemystä oman kunnan yrittäjyysilmapiiristä.
Maakuntaennusteen taulukko, joka kuvaa yrittäjien ajatuksia oman kunnan ja yrittäjien välisestä yhteistyöstä. Taulukon ensimmäisenä Naantali ja toisena Paimio.
Paimiolaiset yritykset arvoivat kunnan ja yritysten välisen yhteistyön parantuneen Paimiossa edelliseen vuoteen verrattuna. Paimion luku 85 on seitsemän yksikköä suurempi kuin vuonna 2022.

Maakunnassa kasvuodotukset heikentyneet

Epävarmuus heijastuu tänä vuonna voimakkaasti varsinaissuomalaisten yrittäjien kasvuodotuksissa. Maakuntaennusteen 30-vuotisen historian aikana talouden kasvuodotukset ovat tänä vuonna paikoitellen ennätysalhaalla. Henkilöstön määrän odotuksissa ja uusien työpaikkojen syntymisessä voidaan kuitenkin nähdä pieniä optimismin pilkahduksia. Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen pohjana oleva kysely toteutettiin marraskuussa, jolloin yrittäjien toimintaympäristöä leimasi suuri epävarmuus. Suurimmaksi yksittäiseksi huolenaiheeksi varsinaissuomalaiset yrittäjät nostivat Maakuntaennusteen kyselyssä yleisen hintatason.