Siirry sisältöön

Paimio-mitali Leena Järvelle

Paimion kaupunginhallitus myönsi vuoden 2022 Paimio-mitalin eläkeläinen, ylihoitaja Leena Järvelle, joka vastaanotti mitalin itsenäisyysjuhlassa 6.12.2022.

Leena Järvi Paimio-mitalin, kunniakirjan ja ruusun kanssa Vistan koulun juhlasalissa.

Vuoden 2022 Paimio-mitali on myönnetty eläkeläinen, ylihoitaja Leena Järvelle. Mitali kunniakirjoineen luovutettiin Järvelle itsenäisyyspäivänä 6.12. Paimion Vistan koululla järjestetyssä itsenäisyysjuhlassa.

Mitaliin liittyvä tiedoteteksti

Paimiolaisen kuvanveistäjä Raili Mikkosen suunnittelema Paimio-mitali jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. Tänä vuonna jaetaan kaupunginhallituksen päätöksellä yksi Paimio-mitali. Mitalin saajan tulee olla yleisesti arvostettu henkilö, joka on saavuttanut menestystä toiminnallaan Paimion ja paimiolaisuuden hyväksi mm. kulttuurin, tieteen, urheilun, sosiaalitoimen, talouselämän tai yhdyskuntatyön alueella.

Paimio-mitali numero 28 saa eläkeläinen, ylihoitaja Leena Järvi, joka on toiminut pitkään aktiivisesti eri luottamustoimissa sekä kunta- että maakuntatasolla ja yhdistystoiminnassa. Toiminnassaan Järvi on laaja-alaisesti toiminut paimiolaisen kulttuuri- ja yhdistyselämän hyväksi ja edustanut Paimiota monissa eri tehtävissä.

Paimion Korkeakylässä vuonna 1944 syntynyt Järvi opiskeli ensin laboratoriohoitajaksi, jatkoi sairaanhoitajaopintoihin ja lopulta sairaanhoidon johtajaopinnot antoivat pätevyyden ylihoitajan tehtäviin vuodesta 1980 alkaen. Eläkkeelle jäädessään vuonna 2008 hänelle oli kertynyt 44 vuoden yhtämittainen työura Paimion sairaalan palveluksessa. Työympäristö Alvar Aallon suunnittelemassa maailmankuulussa rakennuksessa ja työyhteisön hyvä henki ei antanut tarvetta hakeutua toisaalle. Juuret paimiolaisessa maanviljelijäperheessä oli antanut esimerkin työntekoon ja vastuun kantamiseen. Sairaalatyön rinnalla kulki toinen ura maatalon emäntänä ja kolmen lapsen äitinä.

Leena Järvi on toiminut vuodesta 1969 alkaen Paimiossa kunnallisissa luottamustehtävissä. Valtuustossa hän toimi Keskustan edustajana 35 vuotta. Kunnan- ja kaupunginhallituksessa hän toimi yhtäjaksoisesti 17 vuotta. Hän on toiminut pitkään myös mm. Paimion Palvelukeskussäätiön hallituksessa puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä sekä Varsinais-Suomen Kansanopistoa ylläpitävän Varsinais-Suomen Aikuiskoulutussäätiön hallinnossa. Järvi oli myös suunnittelemassa nykyistä Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymää 1970-luvun alussa, ja toimi pitkään kuntayhtymän hallinnossa. Lounais-Suomen Osuuspankin hallinnossa Järvi oli mukana vuodesta 1980 viime vuoteen asti.

Leena Järvi on toiminut aktiivisesti myös järjestötoiminnassa. Laajamittaisinta toiminta on tällä hetkellä Eläkeliitossa, jossa Järvi on toiminut vuodesta 2008 alkaen Paimion yhdistyksen johtotehtävissä. Lisäksi hän toimii Eläkeliiton Varsinais-Suomen piirissä ja valtakunnallisessa kattojärjestössä. Järjestöuraan kuuluvat myös Varsinais-Suomen käsi- ja taideteollisuus ry:n hallitus sekä Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen valtuuskunta. Yhteistyö Syöpäyhdistyksen kanssa oli alkanut jo työuran aikana. Keskustalainen järjestötoiminta on Järven elämässä ollut 1960 lähtien aktiivista, niin kunta-. piiri- kuin valtakunnantasolla sekä Vesaistoiminnassa. Paikallisessa järjestötoiminnassa Järven kädenjälki on näkynyt myös maa- ja kotitalousnaisten ja 4H:n toiminnassa.

Leena Järvi on vuosikymmenten ajan toiminut aktiivisesti, laaja-alaisesti ja pitkäjänteisesti niin Paimiossa kuin sen ulkopuolellakin. Hän on toiminut vastuunkantajana niin työelämässä, luottamustoimissa kuin järjestökentälläkin. Työ jatkuu vielä eläkepäivilläkin järjestöjen ja niiden jäsenten toiminnan hyväksi.