Siirry sisältöön

Miljoona roskapussia -kampanja starttaa maanantaina 15.4!

Vau! Paimio on mukana Ylen järjestämässä Miljoona roskapussia -kampanjassa, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Piirroskuvassa ihmiset keräävät roskia Miljoona roskapussia -kampanjan tiimoilta.

Miljoona roskapussia -kampanja järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2023 ja sen aikana roskapusseja kirjattiin laskuriin 210 372 kpl. Laskuri jatkaa tästä luvusta avautuessaan maanantaina 15.4.

Osallistu sinäkin kampanjaan!

  • Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  • Lähde ulos – yksin tai porukalla
  • Kerää roskia ympäristöstä
  • Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  • Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  • Haasta ystäväsi mukaan!

 

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty, voi olla esim. 25 litran pussi (ruokakaupoissa myytävä koko) tai vaikka hedelmäpussin koko. Pääasia on, että roskia kerätään!

Kampanja on käynnissä 15.4.–5.6.2024.

Voit osallistua myös Paimion omaan haasteeseen, jossa etsitään kummallisinta kerättyä roskaa. Julkaise kuva omituisesta roskalöydöstäsi Instagramiin tai Facebookiin käyttäen hashtageja #mitäihmeenroskaa ja #paimiopuhtaaksi ja osallistu haasteeseen! Oudoin roska valitaan Miljoona roskapussia -kampanjan päätyttyä ja kummallisimman roskan kerääjälle on luvassa pieni palkinto.