Siirry sisältöön

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta on vahvistanut jätetaksat vuodelle 2024

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunta vahvisti 7.12.2023 kokouksessaan jätetaksan vuodelle 2024. Jätehuollon perusmaksuun on tulossa korotus, mutta asuinkiinteistöjen bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennysmaksut laskevat.

Lounais-Suomen Jätehuollon logo, jossa vihertävä lintu.

Jätehuollon perusmaksuun tehdään ensi vuoden alussa 13 prosentin korotus. Taksan mukainen asuntokohtainen vuosimaksu on 1.1.2024 alkaen asuntotyypin mukaan 16,95–26,95 euroa (alv. 24 %). Perusmaksulla rahoitetaan lajitteluasemien asiakaspalvelua sekä ylläpidetään LSJH:n ekopisteitä ja kiertäviä keräyksiä. Lisäksi perusmaksulla katetaan vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely, jota on myös lääkejätteiden vastaanotto apteekeissa. Perusmaksutuloilla järjestetään myös jäteneuvontaa ja rahoitetaan kuntien yhteisen jätehuoltoviranomaisen toiminta.

Sekajätteen käsittelymaksu nousee 198,40 eurosta 212,04 euroon tonnia kohti (alv 24 %). Sekajätteen käsittelymaksua joudutaan nostamaan, koska osa perusmaksupalveluista katetaan sekajätemaksutuloilla. Sekajätteen käsittelymaksun korotus aiheuttaa korotuksen myös jäteastioiden tyhjennysmaksuihin. Lisäksi sekajätteen tyhjennysmaksut tarkistettiin muuttuneiden kuljetuskustannusten osalta.

Bio- ja pakkausjätteiden tyhjennysmaksuun laskua

Kiinteistökohtaiset bio- ja pakkausjäteastioiden tyhjennysmaksut laskevat ensi vuodelle reilusti LSJH:n onnistuneiden kuljetuskilpailutusten ansiosta.

Kunnan järjestämässä kuljetuksessa saostus- ja umpisäiliölietteiden maksurakenne uudistettiin siten, että lietemaksut perustuvat jatkossa tyhjennettävien lietesäiliöiden tilavuuteen.

Jätetaksa koskee Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan toimialueen kuntia: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Turku ja Uusikaupunki.

Tutustu tarkemmin uusiin taksoihin LSJH:n sivuilla